E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD borsaları yükselişle açıldı---

ABD borsaları yükselişle açıldı

ABD borsaları yükselişle açıldı
27 Şubat 2023 - 18:06 borsagundem.com

Wall Street endeksleri kayıp haftasının ardından yeni haftaya pozitif başladı. Mart ayındaki FED toplantısına ilişkin ipuçları elde etmeye çalışan yatırımcılar perakende bilançolarına odaklandı

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD borsaları pazartesi gününe yükselişle başladı. 2023’ün bugüne kadarki en kötü haftasının ardından bir miktar zemin kazanan yatırımcılar perakende devlerinin bilançolarına hazırlanıyor.

Açılışın ardından Dow Jones Endeksi %0,71 artışla 33.048,57 puanda, S&P 500 Endeksi %0,79 artışla 4.001,28 puanda ve Nasdaq Bileşik Endeksi %0,95 yükselişle 11.503,42 puanla işlem görüyor. 10 yıllık ABD Hazinesi tahvil getirileri ise %0,0448 düşüşle %3,908 seviyesinde değerleniyor.

ABD borsaları cuma günü beklenenin üzerinde gelen kişisel tüketim harcamaları verileriyle birlikte sert düşmüştü. Tahvil faizlerini de yükselten veriler aynı zamanda ABD Merkez Bankası’nın (FED) favori enflasyon göstergesi olarak biliniyor.

Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre ABD borsalarında yılbaşından bu yana görülen ralli FED’in faiz artışlarını daha uzun süre devam edeceği beklentilerinin ardından sönümlenmeye başladı. Zira FED’in son toplantı tutanakları, yetkililerin enflasyon düşene kadar faiz oranlarını yükseltmeye devam etmekte kararlı olduklarını gösterdi.

CNBC’nin haberine göre büyüme yatırımları firması Navellier & Associates’in Kurucu Başkanı Louis Navellier piyasalara ilişkin açıklamasında, “Mevsimsel olarak zayıf bir döneme girerken, FED’in mart ayında 25 baz puan yerine 50 baz puanlık bir artışa gidebileceğine dair bahisler düşük bir olasılık olmasına karşın yükseliyor. Kısa vadeli piyasa riski, üç hafta üst üste kayıplara rağmen aşağı yönlü kalmaya devam ediyor. Piyasanın ayıları ocak ayındaki kayıplarının ardından üzerindeki ölü toprağını atıyor” ifadelerine yer verdi.

Ekonomik verilerde ABD ocak ayı dayanıklı mal siparişleri, tüketicilerin büyük harcama kalemlerine yaptığı harcamaların azalmasıyla düşüşe geçti.

Bilanço cephesinde ise S&P 500 Endeksi’ndeki şirketler arasında bilançosunu paylaşmayan şirketlerin oranı sadece %6. Ancak yatırımcılar, büyük perakendeciler, restoran ve bazı seyahat ve eğlence firmalarının bilanço raporlarını merak ediyor. Zira söz konusu raporlar tüketici davranışlarına dair daha fazla ipucu içerebilir. Target, Costco, Lowe's ve Macy's, bu hafta bilançolarını bildirecek büyük şirketlerden bazıları.

Boğaların yıl sonu rallisine inancı tam

 

Morgan Stanley: ABD hisse senetleri için ters rüzgarlar artacak

 

Ekonomideki direnç yatırımcıların kazançlarını neden engelliyor?

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)