E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD borsaları yükselişle açıldı---

ABD borsaları yükselişle açıldı

ABD borsaları yükselişle açıldı
02 Eylül 2022 - 17:03 borsagundem.com

Wall Street endeksleri beklentilerle aynı doğrultudaki istihdam verileriyle yükselişe geçti.

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD borsaları haftanın son işlem gününe yükselişle başladı. Ağustos ayı istihdam raporunun beklentileri karşılaması yatırımcıları bir nebze de olsa rahatlattı.

Açılışın ardından Dow Jones Endeksi %0,49 artışla 32.811,63 puanda, S&P 500 Endeksi %0,68 artışla 3,993,87 puanda ve Nasdaq Endeksi ise %0,60 yükselişle 11.855,33 puanla işlem görüyor. 10 yıllık ABD Hazinesi tahvil getirileri ise %0,0432 düşüşle %3,221 seviyesinde değerleniyor.

Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre Wall Street’in bugünkü gündemi merakla beklenen tarım dışı istihdam verisiydi. ABD ekonomisinin ay boyunca 315 bin yeni istihdam sağladığını gösteren raporlar Dow Jones anketlerinde ekonomistlerin 318 bin beklentisiyle uyuştu. Yatırımcılar beklentinin üzerinde bir istihdam verisinin ABD Merkez Bankası’nın (FED) faiz artışları konusunda elini rahatlatacağından, düşük bir istihdam verişinin de resesyonu göstereceğinden endişe ediyordu.

CNBC’nin haberine göre Interactive Brokers’ın Baş Stratejisti Steve Sosnick istihdam verileriyle ilgili, “Ne çok sıcak, ne çok soğuk. Tam beklentileri karşılayacak seviyede. Bu rakamlarda 75 bazlık faiz artırımını masadan kaldırabilecek hiçbir şey yok. Beklentiler dahilinde olan bir rakam hiçbir şeyi değiştirmez. Piyasalarda gördüğümüz şey ise bir rahatlama rallisi” ifadelerine yer verdi.

ABD’de işsizlik oranı ise yüzde 3,7’ye yükseldi. Ağustos ayı istihdam raporu özellikle önemli. Zira söz konusu rapor FED’in eylül ayında faiz artışlarını belirleyeceği toplantı öncesindeki son önemli gösterge. İstihdam raporu merkez bankasının 75 baz puanlık veya 50 baz puanlık faiz artışı arasında uygun seçenekleri bulmasına yardımcı olabilecek öneme sahip.

ABD borsalarında S&P 500 ve Dow Jones endeksleri perşembe gününü dört seanstır üst üste gelen düşüşlerin ardından yükselişle kapatmıştı. Endeksler Cuma günü yükselişle kapansa bile yüzde 2’ye varan yükselişlerin görülmemesi halinde endeksler haftalık bazda üst üste 4. kez düşüşle kapanacak gibi görünüyor.

ABD hisse senetleri FED yetkililerinin faiz artımlarının yakın zamanda sonlandırmayacağını işaret eden açıklamalarıyla hafta boyunca sert düşüşlere sahne oldu. Yatırımcılar şimdilerde endeksin haziran ayındaki dip seviyelerini yeniden test edip etmeyeceğini izliyor. Eylül ayı ise piyasaların genelde zayıf performans gösterdiği bir ay olarak biliniyor.

Resesyona rağmen kazandıracak sektörler

 

ABD'de tarım dışı istihdam verileri açıklandı

 

ABD'de imalat endeksi yatay seyir izledi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)