E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD borsaları yükselişle açıldı---

ABD borsaları yükselişle açıldı

ABD borsaları yükselişle açıldı
31 Ağustos 2022 - 17:01 borsagundem.com

Wall Street endeksleri ağustos ayının son işlem gününe artıda başladı.

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD borsaları hafta ortasına yükselişle başladı. Wall Street yatırımcıları üç seanstır devam eden sert satış dalgasının ardından ağustos ayının son işlem gününü yükselişle noktalamayı hedefliyor.

Açılışın ardından Dow Jones Endeksi %0,34 artışla 31.897,64 puanda, S&P 500 Endeksi %0,54 artışla 4.007,54 puanda ve Nasdaq Endeksi ise %0,85 yükselişle 11.983,98 puanla işlem görüyor. 10 yıllık ABD Hazinesi tahvil getirileri ise %0,0160 yükselişle %3,126 seviyesinde değerleniyor.

Teknoloji devi HP’nin hisseleri şirketin gelir beklentilerini karşılayamamasının ardından %6 düştü. Evcil hayvan ürünleri perakende şirketi Chewy’nin hisseleri şirketin bilanço öngörülerinde gelir beklentisini düşürmesinin ardından %11 değer kaybetti.

Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre yatırımcılar cuma günü ABD Merkez Bankası (FED) Başkanı Jerome Powell’ın yaptığı şahin açıklamaların ardından satış pozisyonuna geçti. New York FED Başkanı John Williams ise geçtiğimiz gün yaptığı açıklamada enflasyonla mücadele için faizlerin yukarı gitmesi gerektiğini söyledi.

Wall Street endeksleri Salı günü yükselişle açılmasına rağmen günü yüzde 1’lik düşüşlerle tamamladı. S&P 500 Endeki temmuz ayının sonlarından bu yana ilk kez 4.000 puanın aşağısına geriledi. Endeksler ağustos ayını düşüşle bitirme yolunda hızla ilerliyor.

Salı günkü satışlara ve şahin FED açıklamalarına rağmen, bazı yatırımcılar halen faiz artırım döngüsünün sonuna yaklaşabileceğinden umutlu.

CNBC’nin haberine göre yatırım danışmanlığı şirketi Sand Hill’in Baş Yatırım Sorumlusu Brenda Vingiello, “Faiz artırma döngüsünün sonuna yaklaştığımızı düşünüyoruz, ancak bu kesinlikle birçok şeye bağlı. FED’in Eylül ayında ve muhtemelen bu yıl iki kez daha faiz artıracağından şüpheleniyorum. Ancak bu noktaya gelene kadar FED yetkilileri çok şey yapmış olacak ve kısıtlayıcı bölgeye ulaşacağız” ifadelerine yer verdi.

Çarşamba günü ağustos ayının son işlem günü olacak. Ağustos ayında Dow ve S&P 500 endeksleri %3'ten fazla düşerken, Nasdaq Endeksi ise bu süre zarfında %4 azaldı.

FED borsaları düşürmek istiyor

 

ABD'de MBA endeksleri düşüş gösterdi

 

ABD tahvillerinde 15 yıl sonra bir ilk

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)