E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD borsaları Yellen'ın konuşmasıyla günü artıda kapadı---

ABD borsaları Yellen'ın konuşmasıyla günü artıda kapadı

ABD borsaları Yellen'ın konuşmasıyla günü artıda kapadı
20 Ocak 2021 - 00:49 borsagundem.com

Wall Street'te endeksler 3 günlük tatilin ardından Yellen'ın Senato'daki konuşmasına odaklanarak açıldı. Korona virüsle mücadelede daha fazla ekonomik destek vurgusu yapan müstakbel Hazine Bakanı'nın konuşması alımları hızlandırdı

ABD borsalarının ana endeksleri, hafta sonu tatili ile birleşen Martin Luther King'i Anma Günü tatilinin ardından haftanın ilk günü yükseldi. 

ABD Hazine Bakanı adayı Janet Yellen’ın, dünyanın en büyük ekonomisinin salgın kaynaklı çöküşten kurtulmasına yardımcı olmak için senatörlerin önünde ağır bir mali yardım paketini savunması borsadaki yükselişte büyük etken oldu. 

Kentlerde ve kırsalda yaşayan işçilerin ihtiyaçları ile rekabetçi bir ekonomiye sahip olmaya odaklanacağını vurgulayan Yellen, zaman içinde ikinci destek paketi için çalışacağının sinyalini verdi.

Yellen, salgınının ekonomik etkilerine karşı daha fazla önlem alınmaması halinde daha uzun ve acı verici resesyon riskiyle karşı karşıya olunduğunu, Kovid-19 salgınının etkilerine yönelik desteğin faydalarının maliyetlerinden çok daha ağır basacağına inandığını ifade etti.

Wall Street’in ana endeksleri, ağır bir mali teşvik paketi ve aşı dağıtımıyla desteklenen hızlı bir ekonomik iyileşme umuduyla son zamanlarda rekor seviyelere yükseldi.

KAPANIŞ PUANLARI

Dow Jones sanayi endeksi 116,26 puan ve yüzde 0,38 oranında artışla günü 30,930,52 seviyesinde tamamladı. S&P 500 de 30,66 puan ve yüzde 0,81 oranında artışla 3,798,91 puana yükseldi. Nasdaq ise 198,68 puan ve yüzde 1,53 oranında artışla günü 13,197,18 puan ile kapadı.

HİSSE PERFORMANSLARI

General Motors hisseleri, otomobil üreticisinin çoğunluk hissedarı olduğu otonom araç markörü Cruise'un ardından S&P 500'de en iyi performans gösteren şirketler olarak yüzde 9,7 arttı, otonom araçların ticarileştirilmesini hızlandırmak için Microsoft ile ortaklık yapacağını söyledi.

NETFLIX HİSSELERİ YENİ ABONELERLE DEĞER KAZANDI

Netflix hisseleri, yayın yapan televizyon sağlayıcısının dördüncü çeyrek için Wall Street beklentilerini aşan ücretli abone eklemeleri bildirmesinin ardından Salı günü kapanış çanının ardından yüzde  11'den fazla yükseldi.

BANKALARIN BİLANÇO AÇIKLAMALARI

Bilanço sezonu devam ederken, Bank of America dördüncü çeyrek kar tahminlerini de aşarak başlangıçta yükseldi ve JPMorgan, Citigroup Inc ve Wells Fargo & Co'ya korona virüs kaynaklı kredi kayıplarını karşılamak için bazı nakit rezervlerini serbest bırakarak ekonomiye olan güvenini vurguladı. Ancak hisse senedi, yüzde 0,7 değer kaybetti.

Büyük ABD bankası Goldman Sachs Group Inc’in dördüncü çeyrek karı iki katından fazla artarak, alım satım ve yüklenim işindeki bir başka patlama performansının ardından tahminlerini gölgede bıraktı, ancak hisseleri de erken kazançlarından yüzde 2.3 daha düşük sona erdi.

Yellen: ABD zayıf dolar hedeflememeli

 

Banka karlarında rekor artış

 

Avrupa borsaları günü kayıpla tamamladı

 

Borsa İstanbul 3 gün sonra rekora döndü

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)