E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD borsaları teknoloji hisseleri öncülüğünde yükseldi---

ABD borsaları teknoloji hisseleri öncülüğünde yükseldi

ABD borsaları teknoloji hisseleri öncülüğünde yükseldi
11 Eylül 2023 - 23:54 borsagundem.com

New York borsası, teknoloji hisselerindeki yükselişin etkisiyle haftanın ilk işlem gününü yükselişle tamamladı.

New York borsası kapanışında Dow Jones endeksi yüzde 0,25 artışla 34.663,72 puana çıktı.

S&P 500 endeksi yüzde 0,70 artarak 4.488,59 puana ve Nasdaq endeksi yüzde 1,14 kazançla 13.917,89 puana yükseldi.

ABD'de enflasyon verilerinin takip edileceği haftanın ilk işlem gününde pay piyasalarında teknoloji hisseleri öncülüğünde pozitif bir seyir izlendi.

ABD'li elektrikli otomobil üreticisi Tesla'nın hisseleri, Morgan Stanley analistinin Tesla'nın yeni süper bilgisayarı Dojo'nun otomobil üreticisinin piyasa değerini 600 milyar dolar artırabileceğini öngörmesinin ardından yüzde 10'un üzerinde değer kazandı.

Qualcomm hisseleri de yarı iletken firmasının Apple akıllı telefonları için 2026'ya kadar 5G çipleri tedarik etmek üzere anlaşmaya varıldığını duyurmasının ardından yüzde 4'e yakın arttı.

Meta'nın hisseleri ise şirketin yeni bir yapay zeka modeli üzerinde çalıştığına dair haberlerin ardından yüzde 3'ün üzerinde değer kazandı.

Teknoloji hisselerindeki yükselişin yanı sıra ABD Merkez Bankasının (Fed) gelecek haftaki toplantısında faiz artırımına gitmeyeceğine dair beklentilerin güçlenmesi de piyasalardaki pozitif seyri destekledi.

ABD'nin önemli ekonomi gazetelerinden The Wall Street Journal'da hafta sonu yer alan "Fed yetkililerinin faiz duruşunda önemli bir değişim yolda" başlıklı haberde, bankanın eylül toplantısında faiz artışlarına muhtemelen ara vereceği belirtildi. Fed yetkililerinin faiz oranlarının sabit tutulması konusunda genel bir fikir birliğine varmış gibi göründüğü belirtilen haberde, bunun ekonominin faiz artışlarına nasıl tepki verdiğini görmeleri için daha fazla zaman tanıyacağı ifade edildi.

Öte yandan ABD'de çarşamba günü açıklanacak enflasyon verisi öncesi New York Fed'in açıkladığı veriler ABD'de tüketicilerin kısa vadeli enflasyon beklentisinin arttığını gösterdi. Buna göre, gelecek 12 ayı kapsayan kısa vadeli medyan enflasyon beklentisi, 4 aylık düşüşün ardından ağustosta 0,1 puan artışla yüzde 3,6'ya çıkarken, gelecek 3 yıllık süreci kapsayan enflasyon beklentisi 0,1 puan azalışla yüzde 2,8'e geriledi.

Avrupa’nın lüks hisse senetleri mi, ABD’nin teknoloji devleri mi?

 

Morgan Stanley'dan ABD Hazine kağıtları tavsiyesi

 

Avrupa borsaları pozitif beklentilerle yükseldi

 

En fazla para girişi olan hisseler 11/09/2023

 

En fazla para çıkışı olan hisseler 11/09/2023

 

BİST haftanın ilk gününde 6 hisseye tedbir getirdi

 

İki şirket bedelli, iki şirket de bedelsiz için çalışmalara başladı

 

Halka arzlara ilgi artarak sürüyor

 

Borsa günü düşüşle tamamladı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ALİ KODUŞ12 Eylül 2023 10:26

    BUNLARA KANMAYIN BUNLAR BÜYÜK EKONOMİK KRİZİN AYAK SESLERİ.SON VURGUNLAR....

  • prof.oklitus12 Eylül 2023 07:47

    abd ve ab ucusta.bist çöküşte.mücize ekip ilk giündem çökmüştü zaten.program yoktu yargı reformu yoktu ne vardı tüik vardı .hani kaata yazıyola pahalılık olsada efason eksi bilem çıkabliyor bunların buluşu yeni harika sistem dünya gısganıyo .förmülü istiyo dünya vermiyoz .gısganıyolaaaa .ilk ve tek .bu mücize ekipde bu sisteme sarıldı .yabancı gelirmi bilmiyormu hesap kitap yapmasını temel analiz yapmıyormu .cuma akşamı kapanış sonrası demiştik bu kapanış hiç iyi değil diye dünde çöküş başladı durduramıyolar.temmuz cari açık tarihinde ilk kez açık verdi hemde 5 milar dolar.ovp diye açıkladıkları içi boş sadece 10 milon göçmene verilen yeni haklar var içinde.yabancı görmüyormu bunu . çöküş ve karanlık hızlandı .ondan yandaşş kindaş medyayı ele geçiren hamurtçular saldırı içinde ülke insanına kin dolular. 

  • FİNANS DÜNYASI12 Eylül 2023 10:30

    ÜLKE EKONOMİSİNİN NE KADAR KÖTÜ OLDUĞUNUN BİR GÖSTERGESİ ABD BANKASI BANK OF ABD HER GÜN BORSAMIZDA VE PİYASAMIZDA AT OYNATIP İSTEDĞİ GİBİ EKONOMİK GÖSTERGELERİMİZİ İNDİRİP ÇIKARTMAKTADIR.BU EKONOMİK SONUN TEK ÇÖZÜMÜ VAR HER ALANDA HÜKÜMETİN FRENE BASMASI VE AŞIRI TÜKETİMİ ENGELLEMESİDİR YOKSA HANGİ PARTİ GELİR İSE GELSİN BİZİ BUNDAN KURTARAMAZ.MUHALEFET DESEN ONLARIN HALİ İÇLER ACISI DARMADAĞIN BİTMİŞLER.ESKİYE RABET OLSA BİT PAZARARINA RAHMET YAĞAR DEMİŞ ATALARIMIZ ESKİLERDEN MEDET UMMAYIN YENİ DÜNYA İLE BÜTÜNLEŞMİŞ ÜÇ YABANCI BİLEN İYİ EĞİTİMLİ İLERİ GÖRÜŞLÜ SİYASETCİLERE YÖNELİN YOKSA ÜLKENİN HALİ HARABA GİTMEKTEDİR.