E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD borsaları olumsuz verilere rağmen yükselişle kapandı---

ABD borsaları olumsuz verilere rağmen yükselişle kapandı

ABD borsaları olumsuz verilere rağmen yükselişle kapandı
04 Nisan 2019 - 04:27 borsagundem.com

ABD'de özel sektör istihdamı ve hizmet sektörü endeksi verilerinin beklentinin altında kalmasına rağmen borsa endeksleri yükseldi. ABD-Çin ticaret müzakerelerindeki anlaşma umudu, olumsuz verileri yatırımcıların dikkatinden çıkardı

New York borsası Çarşamba gününü sınırlı da olsa yükselişle kapadı. 

Beyaz Saray Ekonomi danışmanı Larry Kudlow'un, "ABD-Çin ticaret müzakerelerinde ilerleme ve anlaşmaya yaklaşıldı" şeklindeki açıklamasıyla Wall Street'te endeksler güne yükselişle başladı. 

Gün içinde ABD'li bir üst düzey yetkiliden gelen "Çin ile anlaşmanın yüzde 90'ı tamam. Yüzde 10'luk kısmı da tamamlanmaya yakın" açıklaması alımları artırdı. 

Ancak Özel Sektör İstihdam Verisi ve Hizmet Sektörü Endeksi'nin beklentilerin altında kalması yatırımcıların iştahını bir miktar düşürdü. 

Hizmet Sektörü Endeksi 56.1 ile son 19 ayın en düşük seviyesine geriledi. 

Özel Sektör İstihdam Verisi de 129 bin artışla son 18 ayın en düşük artışını gerçekleştirdi. 

Boeing, ölümcül uçak kazalarının ardından, 737 Max'lar için geliştireceğini belirttiği yazılımı dün test etti. Boeing yetkilileri, yazalımın tasarlandığı şekilde olumlu sonuç verdiğini ifade etti. 

Ancak 737 Max'ların kara kutusuyla ilgili yarın açıklama yapılacağı haberleri üzerine Boeing hisseleri yüzde 1.5 oranında değer kaybederek Dow endeksinin daha da yukarı çıkışını engelledi. 

Dow Jones sanayi endeksi günü yüzde 0.15 oranında ve 39 puan artışla 26.218,13 seviyesinde kapadı. S&P 500 6.16 puan ve yüzde 0.21 oranında yükselerek gün sonunda 2.873,40 puana ulaştı.  Nasdaq da 46.86 puan ve yüzde 0.6 oranında artışla günü 7.895,55 puanla tamamladı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)