E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD borsaları karışık seyirle açıldı---

ABD borsaları karışık seyirle açıldı

ABD borsaları karışık seyirle açıldı
07 Kasım 2022 - 18:00 borsagundem.com

Wall Street endeksleri ara seçimlerin yapılacağı ve enflasyon verilerinin açıklanacağı haftaya karışık seyirle başladı. Yatırımcılar Apple’ın Çin’de üretimi yavaşlatması kararını değerlendiriyor

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD borsaları ara seçimler haftasına kararsız başladı. ABD Kongresi ara seçimleri ve kritik enflasyon verileri hafta boyunca yatırımcıların gündeminde olacak.

Açılışın ardından Dow Jones Endeksi %0,32 artışla 32.506,63 puanda, S&P 500 Endeksi %0,13 artışla 3.775,49 puanda ve Nasdaq Endeksi ise %0,10 düşüşle 10.465,14 puanla işlem görüyor. 10 yıllık ABD Hazinesi tahvil getirileri ise %0,0017 düşüşle %4,162 seviyesinde değerleniyor.

Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre, teknoloji hisselerindeki düşüşler Apple’ın Kovid-19 kısıtlamaları nedeniyle Çin’deki iPhone üretimini geçici olarak azalttığını açıklamasının ardından gerçekleşti. Apple hisseleri açılışta %1,53 değer kaybetti.

Bu arada, Facebook çatı şirketi Meta'nın hisseleri, şirketin en kısa sürede ve muhtemelen çarşamba günü işten çıkarmalara başlayabileceği bildiren bir Wall Street Journal haberinin ardından bugün %3,45 değer kazandı.

ABD’de Salı günü gerçekleştirilecek ara seçimler hangi partinin ABD Kongresi’nin kontrolünü ele geçireceğini gösterecek. Seçimler gelecekteki hükümet harcamalarının yönünü de belirleyebilir. Seçim öncesi itibariyle Demokratlar Temsilciler Meclisi’ni kontrol ediyor ve ABD Senatosu’nda da çoğunluğa sahip.

CNBC’nin haberine göre RBC’den Lori Calvasina yatırımcıların mecliste oluşabilecek herhangi bir karmaşayı memnuniyetle karşılayacağını belirtiyor. Zira ABD’de Demokratların başkan olduğu iktidarlarda Cumhuriyetçilerin ABD Kongresi’ni ikiye bölmesi tarih boyunca ortalamanın üzerinde getiriler anlamına geliyor.

Calvasina konuyla ilgili açıklamasında, “Borsanın siyasi tıkanıklığı sevdiğine dair geleneksel düşünce bu örnekte de tarihsel verilerle desteklenmektedir” ifadelerine yer verdi.

Ekonomik cephesinde, yatırımcılar perşembe günü açıklanacak ABD tüketici fiyat endeksi raporuna (TÜFE) raporuna odaklandı. Raporun ABD Merkez Bankası’nın (FED) enflasyonu yenme çabaları hakkında daha fazla bilgi vereceği tahmin ediliyor. Enflasyonun yüksek geleceği bir TÜFE raporu yatırımcılara yüksek faiz oranlarından geri dönüş için daha uzun süre beklenmesi gerektiği işaretini verebilir.

Baird’den Ross Mayfield konuyla ilgili açıklamasında, “Hisse senedi ve tahvil piyasalarının tabloda (FED’in noktasal grafiği) belirtilen zirve sonrası enflasyon performansıyla eşleşmesi için, enflasyonun düşmeye devam etmesi ve bugüne kadar görülmemiş bir hızda düşmesi gerekiyor. FED politika değişikliğinin yakın olduğuna işaret edene kadar her şey daha zorlu kalmaya devam edecek” açıklamasında bulundu.

 

"ABD ekonomisinin resesyondan kaçınması 'çok makul' bir olasılık"

 

FED’in ikinci büyük silahı: Parasal sıkılaşma

 

Bitcoin, yüzde 500’lük bir ralliye mı hazırlanıyor?

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)