E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaJP Morgan CEO'sundan piyasalardaki 3 risk---

JP Morgan CEO'sundan piyasalardaki 3 risk

JP Morgan CEO'sundan piyasalardaki 3 risk
04 Nisan 2022 - 13:47 borsagundem.com

JP Morgan'ın CEO'su Jamie Dimon hissedarlarına, dünyayı gelecek birkaç yılda etkileyecek 3 gelişmeye dikkat çeken bir mektup yazdı.

ABD'nin en büyük bankası JP Morgan'ın CEO'su Dimon gelecek on yıllarda dünyayı 3 faktörün şekillendireceğini belirtti. Dimon bunları, Kovid-19 pandemisi sonrası ABD ekoomisindeki toparlanma, faizlerin yükselişinin eşlik ettiği ortamda yüksek enflasyon sorunu ve Rusya'nın Ukrayna'yı işgaliyle yaşanan insani kriz olarak sıraladı.

Bloomberght' de yer alan habere göre, Dimon "Bu 3 faktörün tümü benzerine az rastlanan gelişmeler. 3'ü de geçmişte yaşananlardan çok farklı koşullar ve tümünün etkileri gelecekte riskleri artırabilir. Tüm bu olayların sorunsuzca çözülmesi mümkün ancak negatif sonuçlara da hazırlıklı olmalıyız" şeklinde konuştu.

Ukrayna-Rusya savaşını 2. Dünya Svaaşı'ndan bu yana Avrupa'nın en büyük savaşı olarak niteleyen Dimon savaşın piyasaları sarstığını ve küresel ticarette yeni bir yapılanmaya neden olduğunu belirterek "Tüm bunlar ABD ve diğer demokrasiler için risk ve fırsatları da beraberinde getiriyor. Savaş ve Rusya'ya yönelik yaptırımlar küresel ekonomide yavaşlamaya neden olacak. Bu durum daha da kötüleşebilir. Çünkü savaşın nasıl sonuçlanacağına ve tedarik zincirini nasıl etkileyeceğine dair belirsizlikler var." yorumunu yaptı.

Dimon savaş ve yaptırımların Rusya büyümesini yılın ortasına kadar yüzde 12.5 düşüreceğini belirtti. Dimon "Ekonomistlerimiz, Rus gazına yüksek derecede bağımlılığı olan Euro Bölgesi'nin 2022'de yüzde 2 civarında büyümesini bekliyor. Sadece 6 hafta önce bu oran yüzde 4.5'ti. ABD ekonomisinin ise büyüme tahminini yüzde yüzde 3'ten yüzde 2.5'a çektik." diye konuştu.

Pandemi sonrası Fed ve ABD hükümetinin doğru adımları arttığını belirten CEO, Fed para politikasında sıkılaşmaya gittikçe piyasaların volatil seyredebileceğini ancak reel ekonomide etkileri olmadıkça Fed'in endişelenmemesi gerektiğini belirtti.

Borsalarda resesyon endişeleri ne derece doğru?

 

JP Morgan: Rus ekonomisi 2. çeyrekte yüzde 20 daralacak

 

Küresel borsalar boğa piyasasına mı hazırlanıyor?

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)