E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD borsaları karışık seyirle açıldı---

ABD borsaları karışık seyirle açıldı

ABD borsaları karışık seyirle açıldı
02 Mart 2023 - 18:00 borsagundem.com

Wall Street endeksleri yeni güne kararsız başladı. Faiz artışı endişeleri endeksleri düşürürken Salesforce bilançosundan destek alan Dow Jones pozitif ayrıştı.

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD borsaları perşembe gününe karışık seyirle başladı. Yatırımcılar ABD Merkez Bankası’nın (FED) faiz artışlarına devam edeceğinden endişeleniyor.

Açılışın ardından Dow Jones Endeksi %0,18 yükselişle 32.720,23 puanda, S&P 500 Endeksi %0,43 azalışla 3.934,53 puanda ve Nasdaq Bileşik Endeksi ise %0,73 düşüşle 11.296,32 puanla işlem görüyor. 10 yıllık ABD Hazinesi tahvil getirileri ise %0,0700 yükselişle %4,065 seviyesine değerleniyor. 

Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre Dow Jones Endeksi’ndeki yükseliş Salesforce hisselerindeki %13’lük yükselişten destek aldı. Yazılım şirketi güçlü bilançosu ve beklentileri ile desteklendi.

CNBC’nin haberine göre Smith Capital Investors’ın Baş Yatırım Sorumlusu Gibson Smith piyasalara ilişkin açıklamasında, “Piyasa daha güçlü ekonomik verilere ve enflasyondaki düzeltmeyi doğrulamayan verilere tepki veriyor. Borsalarda ekonomik büyümenin istediğimiz kadar yüksek gelmediği ve enflasyonun istediğimiz kadar hızlı düşmediği bir ortamla karşılaşabileceğimiz açıkça görülüyor. Bu nedenle daha yüksek faiz oranları hisse senedi piyasasını bölmeye başlıyor” ifadelerine yer verdi.

Gösterge tahvil faizleri olarak da bilinen 10 yıllık ABD Hazinesi tahvil getirileri gün içerisinde %4 sınırını aştı. 2 yıllık tahvil getirileriyse 10 yılı aşkın süredir görülmeyen seviyelere ulaştı.

Yükselen işçi maaliyetleri ve işsizlik maaşı başvurularındaki düşüş FED’in bu ayki para politikası toplantısında bir 25 baz puan daha artıracağı yönündeki beklentileri güçlendiriyor.

ABD'de işsizlik maaşı başvurularında sürpriz

 

Cramer uyardı: FED’in faiz artışları bitmeyecek

 

Buffett’ın en önemli kararı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)