E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD borsaları karışık seyirle açıldı---

ABD borsaları karışık seyirle açıldı

ABD borsaları karışık seyirle açıldı
01 Mart 2023 - 18:14 borsagundem.com

Wall Street endeksleri mart ayına karışık başladı. Yatırımcılar tahvil piyasasındaki hareketliliğe odaklandı

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD borsaları çarşamba gününe karışık seyirle başladı. Martın ilk işlem gününde yatırımcılar kayıpla geçen bir ayın ardından yaralarını sarmakta zorlanıyor. Tahvil faizleri ise yükselişini sürdürüyor.

Açılışın ardından Dow Jones Endeksi %0,07 artışla 32.677,98 puanda, S&P 500 Endeksi %0,12 düşüşle 3.965,21 puanda ve Nasdaq Bileşik Endeksi %0,01 düşüşle 11.454,40 puanla işlem görüyor. 10 yıllık ABD Hazinesi tahvil getirileri ise %0,0304 yükselişle %3,954 seviyesinde değerleniyor.

Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre ABD Hazinesi tahvillerindeki yükseliş hisse senetlerini de baskılıyor. 1 yıllık ABD Hazinesi tahvil getirileri yeni günde 4 baz puan yükselerek %5 barajını aştı. Salı günü 10 yıllık ABD Hazinesi tahvil getirileri gün içerisinde %4’ün üzerine çıkarak kasım ayından bu yana en yüksek seviyeye ulaşmıştı.

Yatırımcı duyarlılığı ise Çin’den gelen beklenenin çok üzerindeki güçlü verilerin ardından artış gösterdi. Çin Ulusal İstatistik Bürosu’nun resmi imalat satın alma yöneticileri endeksi şubat ayında 52,6’ya yükseldi ve Nisan 2012’den beridir görülmeyen bir noktaya ulaştı.

Wall Street endeksleri şubat ayını negatif kapattı. Ay boyunca Dow Jones Endeksi %4,19, S&P 500 Endeksi %2,61, teknoloji ağırlıklı Nasdaq Bileşik Endeksi ise %1,11 düştü. Şubat ayındaki düşüş Dow Jones’u 2023 için boyunca negatif bölgeye sürükledi. Diğer iki endeks ise hâlâ yıl için pozitif seviyesini koruyor.

CNBC’nin haberine göre Globalt Investments'ın Kıdemli Portföy Yöneticisi Keith Buchanan, ocak ayındaki piyasa rallisinden bir geri dönüşün gerçekleştiğine işaret etti. Borsa uzmanı ayın ilk haftasında gelen istihdam verilerinin dönüm noktasını oluşturduğunu söyledi. ABD ocak ayı istihdam raporu ülkede 517 bin yeni istihdam yaratıldığını gösteriyordu. Dow Jones anketine katılan ekonomistlerse bu rakamın 187 bin civarında olmasını bekliyordu.

Buchanan konuyla ilgili açıklamasında, “Hepimizin işaret edebileceği bir dönüm noktasıydı. Piyasa öyle bir an yaşadı ki belki de yatırımcılar işgücü piyasasının şahin para politikası beklentilerinin artmasına zemin hazırlamaya devam edecek kadar sıkı olduğunu fark etti” ifadelerine yer verdi.

ABD'de mortgage faizleri 2,5 ayın zirvesinde

 

Bu gösterge ayı piyasasının sona erdiğine işaret ediyor

 

Yılbaşı rallisi balon muydu?

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)