E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD borsaları karışık seyirle açıldı---

ABD borsaları karışık seyirle açıldı

ABD borsaları karışık seyirle açıldı
21 Kasım 2022 - 18:09 borsagundem.com

Wall Street endeksleri yeni haftaya kararsız başladı. Gündemde ise FED’den gelecek yeni açıklamalar ve perakende şirketlerin bilançoları var

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD borsaları Şükran Günü haftasına karışık seyirle başladı. Geçtiğimiz hafta ABD Merkez Bankası (FED) yetkililerinden gelen faiz artışlarına ilişkin karamsar açıklamaların ardından yatırımcılar FED politikalarına ilişkin yeni açıklamaları bekliyor ve bilanço raporlarını izliyor.

Açılışın ardından Dow Jones Endeksi %0,12 yükselişle 33.785,42 puanda, S&P 500 Endeksi %0,13 azalışla 3.960,11 puanda ve Nasdaq Endeksi ise %0,22 düşüşle 11.121,73 puanla işlem görüyor. 10 yıllık ABD Hazinesi tahvil getirileri ise %0,0431 düşüşle %3,784 seviyesinde değerleniyor.

Yatırımcılar, ayın başlarında ekim ayı tüketici fiyat endeksi rakamlarıyla başlayan ve geçen hafta toptan satış fiyatlarına ilişkin verilerle bir miktar güç kazanan son ayı piyasası rallisinin etkilerini yansıtıyor.

Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre, geçen hafta enflasyon rakamlarından çok az etkilenen ve yatırımcıların enflasyonun yavaşlama olasılığı konusundaki iyimserliklerini yeniden değerlendiren FED yetkililerinin mesajlarına odaklandı. Piyasalar Cleveland FED Başkanı Loretta Mester ve St. Louis FED Başkanı James Bullard’ın Salı günü yapacağı açıklamalarla merkez bankasının izlediği yol hakkında daha fazla bilgi edinecek.

ABD’de perakende satışlar ekim ayında arttı. Ancak kurumsal düzeyde Target, talebin yavaşladığını bildirdi ve Home Depot ve Walmart güçlü bilançolar yayınlasa da, Amazon 10.000 çalışanını işten çıkaracağını açıkladı.

CNBC’nin haberine göre SoFi'nin Baş Yatırım Stratejisti Liz Young, bu hafta sonu yayınladığı bir notta, "Bugüne kadar gerçekleşen 375 baz puanlık FED faiz artırımını, ters getiri eğrisini, enflasyondaki ani artışları ve emtia fiyatlarının hâlâ genel ekonomik anlatının bir parçası olarak görülmesini bir bütün olarak değerlendirildiğinde hepimizin ekonomik döngüde geç kaldığımız sonucuna varabiliriz" dedi.

Bu hafta, Şükran Günü tatili nedeniyle kısa sürecek haftada yatırımcılar başka bir perakende şirketlerin bilanço verileriyle meşgul olacaklar. Best Buy, Nordstrom, Dick's Sporting Goods ve Dollar Tree bilanço raporlarını paylaşacak şirketler arasında yer alıyor.

Fitch Ratings'ten ABD ve Euro Bölgesi için resesyon uyarısı

 

Goldman Sachs petrol beklentisini revize etti

 

Noel Baba bu yıl Wall Street’i ziyaret edecek mi?

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)