E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD borsaları karışık seyirle açıldı---

ABD borsaları karışık seyirle açıldı

ABD borsaları karışık seyirle açıldı
27 Ekim 2022 - 17:02 borsagundem.com

Wall Street endeksleri yeni güne kararsız başladı. Yatırımcılar ABD gayrisafi yurtiçi hasılası ve teknoloji şirketlerden gelen olumsuz bilanço haberleri arasında yön bulmaya çalışıyor

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD borsaları yeni güne karışık seyirle başladı. ABD ekonomisinin üçüncü çeyrekte beklenenden hızlı büyümesi Dow Jones Endeksi’nin yükselmesinde etkili oldu. Facebook’un çatı şirketi Meta Platforms’taki düşüşlerse seansın ilk dakikalarında yükselişte olan S&P 500 ve Nasdaq endekslerinde düşüşleri tetikledi.

Açılışın ardından Dow Jones Endeksi %1,18 artışla 32.215,96 puanda, S&P 500 Endeksi %0,32 düşüşle 3.181,25 puanda ve Nasdaq Endeksi ise %1,19 düşüşle 10.840,25 puanla işlem görüyor. 10 yıllık ABD Hazinesi tahvil getirileri ise %0,0049 düşüşle %4,0001 seviyesinde değerleniyor.

Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre Wall Street endeksleri için günün en önemli değişkenlerinden birisi ABD gayrisafi yurtiçi hasılasındaki beklentilerin üzerindeki yükselişti. Dow Jones anketlerindeki %2,3’lük büyüme beklentilerine karşın ABD ekonomisi son çeyrekte yıllık bazda %2,6 büyüdü. 2022 yılı içerisinde pozitif büyümeyi içeren ilk çeyrek raporu yatırımcıların resesyon endişelerini hafifletti.

Borsalardaki açılışın ilk dakikalarındaki pozitif görünüme karşın teknoloji sektöründe bilançoların neden olduğu zayıflık düşüş trendini tetikledi. Facebook’un çatı şirketi Meta Platforms piyasa beklentilerin altındaki bilançosuyla, dördüncü çeyreğe ilişkin zayıf rehberliğiyle Wall Street’in gündemindeydi. Sosyal medya devi ayrıca gelecek yıl metaverse için daha da fazla para harcayacağını açıkladı. Bilanço raporu analistlerin hisse senedine ilişkin notunu düşürmesine sebep oldu. Meta Platforms hisseleri son 6 yılın en düşük seviyesine geriledi. Sosyal medya devinin hisseleri %22’nin üzerindeki düşüşlerle işlem görüyor.

Yatırımcılar diğer şirketlerden gelen bilanço raporlarına da odaklandı. Güçlü bilançosuyla beklentileri aşan yazılım firması ServiceNow’ın hisseleri %16 yükseldi. Şirket raporlarını paylaşan Ford Motor hisseleri ise %0,3 geriledi.

ABD borsaları hafta boyunca dalgalı bir seyir izlemesine karşın pozitif kalmayı sürdürüyor. Dow Jones ve S&P 500 Endeksleri %2’nin üzerinde yükselirken teknoloji odaklı Nasdaq Endeksi ise haftalık bazda %1’lik bir artış kaydetti. Dow Jones Endeksi beş haftalık düşüş serisinin ardından Kasım 2021’den bu yana ilk kez üst üste dördüncü pozitif haftasını kaydetmeye hazırlanıyor.

CNBC’nin haberine göre yatırım danışmanlığı şirketi 50 Park’ın CEO’su Adam Sarhan piyasalara ilişkin açıklamasında, “Yatırımcılar hâlâ yön bulmakta zorlanıyor ve bilançolar ve FED’in ileride ne yapacağı konusunda netlik istiyor. Unutmayın, borsalar ileriye dönük bir mekanizmadır ve bilanço raporları bize geçmişte neler olduğunu anlatır. Şu anda hâlâ birçok seviyede çok fazla belirsizlik var” ifadelerine yer verdi.

Meta hisselerinde sert düşüş! 6 yılın en düşük seviyesini gördü

 

ABD'de dayanıklı mal siparişleri beklentilerin altında kaldı

 

ABD, ekonomisinde sürpriz büyüme oranı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)