E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD borsaları karışık seyirle açıldı---

ABD borsaları karışık seyirle açıldı

ABD borsaları karışık seyirle açıldı
23 Ağustos 2022 - 17:09 borsagundem.com

ABD borsaları sert düşüşle başlayan haftanın ikinci gününde nefes aldı. Yatırımcılar FED’den gelecek şahin mesajları bekliyor.

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Hafta başında Haziran ayından bu yana en kötü gününü geçiren ABD borsaları yeni güne karışık seyirle yükselişle başladı. Yatırımcılar ABD Merkez Bankası (FED) Başkanı Jerome Powell’ın geleneksel Jackson Hole Ekonomi Sempozyumu’nda yapacağı açıklamalara hazırlanıyor.

Açılışın ardından Dow Jones Endeksi %0,05 düşüşle 33.046,54 puanda, S&P 500 Endeksi %0,19 artışla 4.146,02 puanda ve Nasdaq Endeksi ise %0,42 yükselişle 12.433,97 puanla işlem görüyor. 10 yıllık ABD Hazinesi tahvil getirileri ise %0,0065 yükselişe %3,033 seviyesinde değerleniyor.

Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre, ABD borsalarında S&P 500 ve Dow Jones endeksleri pazartesi, 16 Haziran’dan bu yana en kötü işlem gününü geçirmişti. Dow Jones’un 600 puanın üzerinde düştüğü işlem gününde S&P 500 ve Nasdaq endeksleri ise %2’nin üzerinde gerilemişti. Nasdaq Endeksi ise 28 Haziran'dan bu yana en kötü seansını gerçekleşmişti.

CNBC’nin haberine göre Morgan Stanley Servet Danışmanlığı Birimi’nden Lisa Shlaett piyasalara ilişkin açıklamasında, “Bizim görüşümüze göre bu ayı piyasasının son hamlesi” dedi. Yatırım komitesi başkanı, yatırımcıların enflasyonu, artan resesyon risklerini ve bir noktada düşmesi gereken bilanço beklentilerini hafife aldıklarını söyledi.

Bilanço cephesinde güçlü çeyrek sonuçları açıklayan Palo Alto Networks’ün hisseleri açılışta %9 yükseldi. Video konferans uygulaması Zoom’un çatı firması Zoom Video’nun hisseleri ise şirketin yıllık beklentilerini düşürmesinin ardından %13 değer kaybetti.

Hedge fonlar Jackson Hole öncesi kısa pozisyonda

 

Kriz ortamı yeni fırsatlar yaratacak

 

El-Erian: Jackson Hole FED için dönüm noktası

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)