E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD borsaları Fed'in faiz kararıyla yükselişe geçti---

ABD borsaları Fed'in faiz kararıyla yükselişe geçti

ABD borsaları Fed'in faiz kararıyla yükselişe geçti
17 Aralık 2020 - 00:46 borsagundem.com

Güne düşüşle başlayan New York borsasında endeksler, Fed'in faizleri sabit tutması ve varlık alımlarının süreceğini açıklaması sonrası yükselmeye başladı. Dow ekside kalırken S&P 500 ve Nasdaq günü artıda kapadı

Wall Street'te endeksler çarşamba gününü karışık bir seyirle kapadı. Yatırımcıların gün içinde dikkatle izledikleri gelişmeler Cumhuriyetçilerle Demokratların korona virüsle mücadele kapsamında hazırlanacak destek paketi konusundaki görüşmeleri ve Fed'in 2020'nin son toplantısı oldu. 

Yatırımcıların satışlarla başladığı günün ilk saatlerinde endeksler eksiye indi. ABD perakende satışlarının Kasım ayında yüzde 1.1 oranında düştüğünün açıklanması satışları artırdı. 

Seansın ikinci yarısından itibaren ise yatırımcılara güzel haberler gelmeye başladı. 

Cumhuriyetçi ve Demokratlar arasındaki destek paketi konusunda anlaşmanın çok yakın olduğu ve cumaya kadar imzaların atılacağının açıklanması Wall Street'te havayı tersine döndürdü. 

2020'nin son para politikası toplantısını yapan Amerikan Merkez Bankası'nın (Fed) piyasaların beklentisine paralel olarak faizleri sabit bırakması ve varlık alımlarını sürdüreceğini açıklaması hisse alımlarını hızlandırdı. 

Endeksler Dow Jones dışında erken kayıplarını telafi edip artıya geçerken Nasdaq yeni bir rekora daha imza attı. 


New York borsasının dışındaki Noel ağacı dikkat çekti. 

FED'İN AÇIKLAMASI

Toplantının ardından yapılan açıklamada, Fed'in varlık alımını sürdüreceğine işaret edilerek, varlık alımlarının hazine tahvilleri için ayda en az 80 milyar dolar ve ipoteğe dayalı menkul kıymet alımları için ayda en az 40 milyar dolar olmak üzere toplam 120 milyar Dolar olarak maksimum istihdam ve fiyat istikrarı hedeflerinde "önemli ölçüde ilerleme" kaydedilene kadar devam edeceği belirtildi.

KAPANIŞ PUANLARI

Dow Jones sanayi endeksi gün sonunda 44.77 puan ve yüzde 0.15 düşerek 30.154,54 seviyesine geriledi. S&P 500 ise 6.55 puan ve yüzde 0.18 artışla gün sonunda 3.701.17'ye yükseldi ve Nasdaq da 63,13 puan ve yüzde 0.5 yükselişle gün sonunda 12.658.19 puana yükseldi ve yeni bir rekor kırdı. 

ABD perakende satışlarda düşüş sürüyor

 

Fed faiz kararını açıkladı

 

Powell: Ekonomik toparlanmanın hızı yavaşladı

 

Avrupa borsaları günü kazançla tamamladı

 

Borsa İstanbul rekor sonrası hafif geriledi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)