E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD borsaları Fed kararı öncesi rekorla kapandı---

ABD borsaları Fed kararı öncesi rekorla kapandı

ABD borsaları Fed kararı öncesi rekorla kapandı
16 Aralık 2020 - 00:31 borsagundem.com

FDA'dan Moderna aşısına yeşil ışık... Destek paketinde yeni gelişme... Apple'ın 2021'de iPhone üretimini artıracağı açıklaması... İşte bu gelişmeler Fed'in bugün açıklayacağı faiz kararı öncesi endeksleri yükseltti. Nasdaq yeni rekor kırdı

ABD borsaları Amerikan Merkez Bankası'nın (Fed) bugün açıklayacağı faiz kararı öncesinde oldukça başarılı bir performans gösterdi. 

Pfizer-BioNTech'in aşısının ardından Moderna'nın da aşısına da ABD Gıda ve İlaç Dairesi'nden (FDA) onay sinyali geldi. FDA'dan yapılan açıklamada Moderna'nın aşısının güvenilirliği teyit edildi. 

Ancak endeksleri yüzde 1'in üzerinde kazançlara götüren etkenler korona virüsün etkileriyle mücadele kapsamında hazırlanacak destek paketi konusundaki gelişmeler ve Apple hisselerinin performansı oldu. 

MNUCHIN TELEFONLA KATILACAK

Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi, ABD Senatosu Çoğunluk Lideri Cumhuriyetçi Mitch McConnell'ı, Senato Azınlık Lideri Chuck Schumer'i ve Temsilciler Meclisi Azınlık Lideri Kevin McCarthy'yi bütçe ile Kovid-19 destek paketini görüşmeye davet etti.

Söz konusu görüşmeye ABD Hazine Bakanı Steven Mnuchin'in de telefonla katılması beklenirken, liderlerin anlaşmaya varması halinde Kovid-19 desteğinin hükümetin kapanmasını önlemek için cuma gününe kadar geçmesi gereken bütçe tasarısına eklenebileceği belirtildi.

MODERNA'NIN AŞISINA CUMA GÜNÜ ONAY ÇIKABİLİR

Moderna'nın aşısının güvenilirliğinin teyit edilmesi yatırımcıların alım iştahını artırsa da bu alımlar şimdilik Moderna hisselerine yönelmedi. FDA'nın Moderna'nın aşısı için acil kullanım onayını cuma günü vermesi bekleniyor. 

APPLE'DAN IPHONE AÇIKLAMASI

Apple'dan yapılan açıklamada 2021'in ilk yarısında iPhone üretiminin yüzde 30 artırılmasının planlandığı bildirildi. Açıklama sonrası Apple hisseleri yüzde 5 değer kazanırken hem S&P 500 hem de Nasdaq'ın yükselişinde büyük rol oynadı. 

KAPANIŞ PUANLARI

Kapanışta Dow Jones endeksi, 300 puanın üzerinde değer kazandı ve yüzde 1,14 artışla 30.200,76 puana yükseldi.

S&P 500 endeksi de yüzde 1,28 artarak 3.694 puana ve Nasdaq endeksi yüzde 1,25 yükselişle 12.595,06 puana çıktı. Nasdaq bu puanla 8 Aralık'ta önceki rekor yüksek kapanışını aşarak yeni bir rekora imza attı. 

Öte yandan ABD'de bugün açıklanan verilere göre, ülkede sanayi üretimi, kasımda aylık yüzde 0,4 artarak piyasa beklentilerinin biraz üzerine çıktı.

Moderna aşısının güvenilirliği teyit edildi

 

ABD'de sanayi üretimi yüzde 0,4 arttı

 

Avrupa borsaları İngiltere hariç yükselişle kapandı

 

Borsa İstanbul adım adım 1.400'e

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)