E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD borsaları düşüşle açıldı---

ABD borsaları düşüşle açıldı

ABD borsaları düşüşle açıldı
09 Aralık 2022 - 18:05 borsagundem.com

Wall Street endeksleri cuma gününe düşüşle başladı. Beklentilerin üzerinde gelen ABD ÜFE rakamlarının ardından yatırımcılar yeniden enflasyon verilerine odaklandı

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD borsaları haftanın son işlem gününe düşüşle başladı. Wall Street yatırımcıları ABD Merkez Bankası’nın (FED) faiz artışlarını devam ettireceği endişeleri eşliğinde haftayı kayıpla bitirmeye hazırlanıyor.

Açılışın ardından Dow Jones Endeksi %0,23 düşüşle 33.704,94 puanda, S&P 500 Endeksi %0,14 azalışla 3.958,04 puanda ve Nasdaq Kompozit Endeksi ise %0,23 düşüşle 11.056,41 puanla işlem görüyor. 10 yıllık ABD Hazinesi tahvil getirileri ise %0,0433 yükselişle %3,531 seviyesinde değerleniyor.

Üç büyük endeks de haftayı düşüşle tamamlama yolunda. S&P 500 Endeksi haftalık bazda %2,8 düşüşle işlem görürken Nasdaq’da ise yatırımcıların ortalama kayıpları %3’ü aştı. Dow Jones Endeksi haftalık bazda %2 düştü.

Borsagundem.comun derlediği bilgilere göre cuma günkü piyasa hareketlerinde kasım ayı üretici fiyat endeksi (ÜFE) rakamları etkili oldu. Rakamlar toptan fiyatların beklenenden daha fazla yükseldiğini gösterdi. Aylık bazda %0,3 yükselen ÜFE rakamları geçen yıla göre ise %7,4 arttı. Söz konusu oranlar Dow Jones anketine katılan ekonomistlerin aylık %0,2 artış tahminlerinin gerisinde kaldı. Gıda ve enerji fiyatlarını dışarıda tutan çekirdek ÜFE oranları ise %0,2 beklentilerini aşarak aylık bazda %0,4 yükseldi.

Yatırımcılar şimdiyse gelecek hafta salı günü açıklanacak kritik tüketici enflasyon (TÜFE) verilerine odaklanacak.

ABD Merkez Bankası’nın aralık ayı toplantısında politika faizlerinde 50 baz puanlık artış kararı alması bekliyor. 50 baz puan önceki dört artıştan daha küçük olsa da, merkez bankasının yumuşak bir iniş yapıp yapamayacağı ve resesyonu önleyip önleyemeyeceği konusunda endişeler arttı.

CNBC’nin haberine göre Sand Hill Global Advisorsa’ın Baş Yatırım Sorumlusu Brenda Vingiello, “Önümüzdeki hafta TÜFE rakamını almak için beklememiz gerektiğini düşünüyorum. Ama bu sabahki ÜFE rakamlarının kesinlikle bir hayal kırıklığı olduğunu söylemeden geçmeyeceğim" ifadelerine yer verdi. Vingiello son açıklanan ekonomik verilerin FED’in agresif faiz artışı politikasına destek verdiğini de sözlerine ekledi.

ABD'de ÜFE beklentilerin üzerinde

 

BofA: Yatırımcılar altına yöneldi

 

Buffett’ın çok az bilinen 3 borsa stratejisi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)