E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD borsaları düşüşle açıldı---

ABD borsaları düşüşle açıldı

ABD borsaları düşüşle açıldı
19 Temmuz 2021 - 17:05 borsagundem.com

ABD’de aşılanmayan bireyler arasında yayılan korona virüs salgının küresel ekonomik büyümeye ilişkin endişeleri artırdı. Wall Street’in başat endeksleri güne yüzde 1’in üzerinde düşüşle başladı

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD borsaları haftanın ilk işlem gününe agresif bir düşüşle başladı.

Açılışın ardından Dow Jones Endeksi %1,51 düşüşle 34.165,51 puanda, S&P 500 Endeksi %1,37 düşüşle 4.267,77 puanda ve Nasdaq Endeksi ise %1,35 düşerek 14,231,98 puanla işlem görüyor. 10 yıllık ABD Hazinesi tahvil getirileri ise %0,0693 düşüşle %1,225 seviyesinde değerleniyor.

Wall Street endeksleri Kovid-19 vakalarının küresel ekonomik büyümeyi düşüreceği endişeleriyle birlikte güne başladı. Ekonomik toparlanmadan en fazla fayda görmesi beklenen hisseler arasında yer alan kurvaziyer gemi şirketi Royal Carribbean ve havayolu şirketi United Airlines hisseleri %4’ün üzerinde düştü. 10 yıllık ABD Hazinesi tahvil getirileri 5 ayın en düşük seviyesi olan %1,214’e gerilemesinin ardından dalgalı seyrini sürdürdü.

Allianz’ın Baş Ekonomik Danışmanı Mohamed El-Erian konuyla ilgili CNBC’ye yaptığı açıklamasında, “Bu sabah borsalarda iki endişe bir araya geldi: Borsalara ilişkin teknik veriler ve büyüme konusundaki endişeler. Tüm varlık sınıflarının bu sabah size gösterdiği tablo bu” ifadelerine yer verdi.

Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre ABD’de bu ay aşı olmamışların arasında yayılan delta varyantı ile birlikte Kovid vakaları da tekrar hızlandı. ABD Hastalık Kontrol Merkezi verilerine göre Cuma günü sona eren 7 günlük ortalamalarda günlük 30 bin yeni vaka sayısına ulaşıldı. Bu sayı bir ay öncesinde günlük 11 bin civarındaydı. Dünya çapında vaka sayılarının artmasında ise korona virüsün oldukça bulaşıcı özellikler taşıyan delta varyantı başrolü oynuyor.

Wall Street borsalarında korona virüs korkularının yeniden hissedilmesi ekonomik toparlanmayla ilişik hisse senetlerinin de sert düşmesine neden oldu. Havayolu şirketleri American Airlines ve United Airlines hisseleri %4’ün üzerinde düşerken Delta Airlines hissei ise %3,7 değer kaybetti. Caterpillar, Boeing ve General Motors gibi sanayi hisseleri yaklaşık %2’lik düşüşler gösterdi.

Morgan Stanley’nin ABD Hisse Senetleri Baş Stratejisti Mike Wilson borsalar ilişkin notunda, “Bilançolarda ve ekonomik büyümede anlamlı bir durgunluk yaşadığımız için piyasa daha savunmacı bir karaktere bürünmeye hazır görünüyor. Bizim görüşümüze göre piyasalardaki genişlik aylardır kötüye gidiyor ve bu da orta ölçekte döngüsel bir geçiş sürecinin başka bir teyidi konumunda. Genellikle bu geçiş süreci endeks seviyesinde (%10-20 arası) bir düzeltmeyle sonlanır” dedi.

Aşı olmayanların pandemisi

 

Ünlü yatırım uzmanından ‘altın’ uyarı

 

Borsa İstanbul kısa günde yurtdışını izledi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • gazman19 Temmuz 2021 19:42

    Wall street düşmesede bizim Bist düşeceğine göre iyiki kapalı keşke köküyle kapansada küçük yatırımcı bulamayan zevzekler birbirini yese