E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıÜnlü yatırım uzmanından ‘altın’ uyarı---

Ünlü yatırım uzmanından ‘altın’ uyarı

Ünlü yatırım uzmanından ‘altın’ uyarı
19 Temmuz 2021 - 14:48 borsagundem.com

Ayı piyasası görüşleriyle bilinen ünlü yatırımcı David Tice hisse senetleri ve Bitcoin’e yatırım yapmak için kötü bir zaman olduğunu belirtiyor. Tice altın yatırımları için on yılın en iyi fırsatı olduğunu söyledi


BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

2008 Küresel Finans Krizi sırasında ayı piyasası fonunu satışa çıkaran ünlü borsa uzmanı David Tice borsalara ilişkin uzun vadeli tahminlerde bulundu. Tice CNBC’ye yaptığı açıklamasında S&P 500 Endeksi’nden büyük teknoloji hisselerine ve Bitcoin’e kadar birçok varlık sınıfında yatırımcıların oldukça tehlikeli bir döneme hazır olması gerektiğini söyledi.

Prudent Ayı Piyasası Fonu’nun yöneticisi, “Borsa geleceğe dönük bilançolar açısından fazlasıyla değerlenmiş durumda. Daha önce hiç görmediğimiz miktarda borç oluşturduğumuzu görüyoruz. Tahvil piyasası oranların dramatik bir şekilde düşmesiyle oldukça garip davranıyor” dedi.

Boğa piyasaları sürecinde yaptığı ayı piyasası yatırımlarıyla bilinen Tice, AdvisorShares Ranger Ayı Piyasası Borsa Yatırım Fonu üzerinden 70 milyon dolarlık varlığın danışmanlığını yapıyor. Tice’ın yönettiği fon son bir ay içinde %3 artmasına karşın son iki yılda %62 oranında değer kaybetti.

Borsa uzmanı bir sonraki geri çekilmenin ne zaman olacağını tahmin etmenin zor olduğunu kabul ediyor. Ancak Tice borsalar için yeni bir çöküşün kaçınılmaz olduğunu belirtiyor.

Tice, korona virüs ekonomisine ilişkin açıklamasında “Henüz hiçbir şeyi atlatmış değiliz ve bu oldukça tehlikeli bir pazar” dedi. Yatırımcıları riskleri tartmaya teşvik eden Tice ABD borsaları %40’lık bir geri çekilme tehdidi altındayken yatırımcıların %3 ila %5’lik kısa vadeli getiri elde etmeye çalıştığını söyledi. Tice bunun göze almaya değmeyecek bir bahis olduğunu düşünüyor.

Borsa uzmanı özellikle büyük teknoloji hisselerinin ve FAANG hisseleri olarak da bilinen Facebook, Apple, Amazon, Netflix ve Google’ın çatı şirketi Alphabet gibi dev sermayeli hisselerin geleceğinden endişeli.

Tice, "Alphabet ve Microsoft, Apple ve Facebook, Twitter gibi şirketlere bol miktarda para aktarıldı. Sektörde maliyetler giderek arttı” dedi.

Bitcoin’in tutunması zor

Borsa uzmanı yatırımcıları ayrıca kripto para alanında da uyanık olmaya çağırıyor. 2021 yılına Bitcoin boğası olarak giren Tice, Mart ayında tüm zamanların en yüksek seviyelerine ulaştığında Bitcoin'de ayı piyasası görüşlerini paylaşmaya başladı.

Tice, “Bitcoin 10 bin dolardayken Bitcoin pozisyonumuz vardı. Ancak 60 bin dolara ulaştığında olgunlaştığını hissettik. Son zamanlarda, merkez bankalarından kaynaklanan çok daha fazla kargaşa söz konusu. Uluslararası Uzlaşma Bankası ve İngiltere Merkez Bankası fazlasıyla olumsuz açıklamalar yaptı. Bugün bu varlığı tutmanın çok tehlikeli olduğunu düşünüyorum” dedi.

Altın'da 10 yılın fırsatı

Genellikle yaptığı ayı piyasası görüşleri nedeniyle Tice yaklaşık bir yıl öncesinde hedge fonu firması Moranda-Tice Capital Management’ın kurucularından birisi oldu. Borsgundem.com'un derlediği bilgilrere göre ünlü yatırımcının hedge fonu metal ve madencilik hisselerine odaklanıyor. Altın ve gümüş konusunda uzun vadeli boğa piyasası savunucusu olsan Tice bunun yatırımcılar için on yılda bir gelecek bir fırsat olduğuna inanıyor.

David Tice, “Para piyasaları ve mali disiplinde eksikliğe şahit oluyorsunuz. Bu tür piyasalarda altın bulunmanız gereken yerdir. 5 bin yıl boyunca altın ve gümüş resmi para birimleri karşısında oldukça iyi bir koruma sağladı” ifadelerine yer verdi.

Borsa uzmanı, “Başta altın ve gümüş madenciliği şirketleri de dahil olmak üzere altın yatırımlarına sahip olmayı tercih ediyorum. Bu şirketler daha önce hiç bu kadar ucuz olmamıştı. Altının sabit bir seyirde devam etmesi durumda dahi birçok tek haneli fiyat kazanç oranına sahip şirketin bilançosunda %15-20 oranında büyüme potansiyeli var. Ancak altın fiyatlarındaki %20’lik yıllık artışı da bu denkleme eklerseniz bu şirketlerde olağanüstü fırsatlar olduğunu göreceksiniz” dedi.

Dolarda küresel fiyatlama, TL’yi baskılıyor

 

Bitcoin'de yılın en kötü performansı

 

Çin'de Haziran ayı bakır üretimi arttı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)