E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD borsaları düşüşle açıldı---

ABD borsaları düşüşle açıldı

ABD borsaları düşüşle açıldı
19 Eylül 2023 - 17:14 borsagundem.com

Wall Street endeksleri yeni güne satıcılı başladı. Piyasalar FED’in faizlerin sabit tutulmasını bekliyor. Petrol fiyatları ise rallisini sürdürüyor

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD borsaları salı gününe düşüşle başladı. Yatırımcılarsa ABD Merkez Bankası’nın (FED) yarın açıklayacağı kritik para politikası kararlarına kilitlendi.

Açılışın ardından Dow Jones Endeksi %0,46 düşüşle 34.465,08 puanda, S&P 500 Endeksi %0,48 azalışla 4.432,01 puanda ve Nasdaq Bileşik Endeksi ise %0,70 düşüşle 13.613,78 puanla işlem görüyor. 10 yıllık ABD Hazinesi tahvil getirileri ise %0,0351 yükselişle %4,344 seviyesinde değerleniyor.

Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre Wall Street yatırımcılarının en önemli gündem maddesi FED’in iki gün sürecek para politikası toplantısının bugün başlamasıydı. Çarşamba günü açıklanacak para politikası kararlarında yatırımcıların neredeyse tamamı faizlerin sabit tutulmasını bekliyor. CME Group’un FedWatch göstergesine göre vadeli piyasalardaki yatırımcıların %99’u FED’in faizleri sabit tutacağı senaryosunu satın aldı. Kasım ayındaki toplantıda faiz artışı bekleyenlerin oranı ise sadece %29.

Çarşamba günkü açıklamalarda FED ayrıca piyasalara dair öngörülerini de paylaşacak. Yatırımcılar FED’in enflasyon rotası ve politika faizlerinin geleceği konusunda yeni ipuçlarını arayacak.

CNBC’nin haberine göre America Capital Management Başkanı Joseph Gaffoglio, “FED ABD ekonomisi için yumuşak iniş senaryosu inşa etmeye yönelik odağını sürdürüyor. Tüketici harcamaları yaz aylarında güçlü kalsa da biz pandemi dönemindeki teşvik ödemelerinin tükenmesiyle ve birçok genç Amerikalının yeniden öğrenci kredisi ödemelerine başlamasıyla bu harcamaların yavaşlayacağını öngörüyoruz” dedi.

Yatırımcıların piyasaların dışında kalması için FED’in dışında sebepleri de bulunuyor. Petrol fiyatlarındaki yükseliş salı gününde de devam etti. Brent ve Batı Teksas ham petrolü vadelileri %1 civarında yükseldi. Enerji hisseleri ise açılış seansının en iyi performans gösteren sektörü olarak öne çıktı.

ABD'de konut başlangıçları düştü

 

Citi: Nasdaq 100'de daha fazla kayıp yaşanacak

 

Korku endeksindeki ‘gizemli düşüş’ hisse senetleri için ne ifade ediyor?

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)