E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD borsaları düşüşle açıldı---

ABD borsaları düşüşle açıldı

ABD borsaları düşüşle açıldı
24 Şubat 2023 - 18:01 borsagundem.com

Wall Street endeksleri yeni güne satış dalgasıyla başladı. FED’in favori enflasyon göstergesindeki yükselişler yatırımcıların risk iştahını düşürdü

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD borsaları haftanın son gününe yüzde 1’in üzerinde sert düşüşlerle başladı. Yatırımcılar ABD Merkez Bankası’nın (FED) favori enflasyon göstergesinde görülen beklenin üzerindeki yükselişleri hazmetmeye çalışıyor.

Açılışın ardından Dow Jones Endeksi %1,09 düşüşle 32.793,20 puanda, S&P 500 Endeksi %1,23 azalışla 3.963,16 puanda ve Nasdaq Bileşik Endeksi ise %1,54 düşüşle 11.411,58 puanla işlem görüyor. 10 yıllık ABD Hazinesi tahvil getirileri ise %0,0693 yükselişle %3,952 seviyesinde değerleniyor.

FED’in politika faizi kararlarını alırken baz aldığı endeks olarak da bilinen çekirdek kişisel tüketici harcamaları ocak ayında %0,6 yükseldi. Bu rakam yıllık bazda %4,7’lik artışı ifade ediyor. Wall Street beklentileri ise aylık bazda %0,5 yıllık bazda %4,4’lük bir artış yönündeydi.

Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre ABD Ticaret Bakanlığı’nın açıkladığı raporun ardından yatırımcılarda FED’in politika faizlerini daha uzun süre daha yüksekte tutacağına dair beklentiler yükseldi.

CNBC’nin haberine göre B. Riley’nin Baş Borsa Stratejisti Art Hogan ise borsaların uzun vadeli bir düşüşle karşı karşıya kalacağını düşünmüyor.

Hogan açıklamasında, “Bu piyasa bu hafta çok gergindi. Bu sebeple herhangi bir hayal kırıklığı yaratacak veri olduğundan daha büyük bir etki yapacak. Piyasalardaki erken hareketlerde de bunu görüyoruz. Bu yüzden piyasalar son dipleri test edebilir. Ancak ben piyasaların yeni diplere doğru itileceğini düşünmüyorum. Bana kalırsa son veriler FED’in faizleri %5 ila %5,25 aralığına taşıyacağının onaylanması oldu ki bu da piyasaların genel beklentisiydi” ifadelerine yer verdi.

Borsa uzmanı, “Bununla birlikte gelişmelerin 2023 rallisinin sona erdiğini söylemek için yeterli olduğunu düşünmüyorum. Bana göre durum bu değil. Benim görüşüm verilerdeki son değişim çoktan bizim para politikası beklentilerimizde satın alındı” açıklamasında bulundu.

ABD borsalarında büyük endeksler kayıpların hakim olduğu bir haftayı sonlandırıyor. S&P 500 Endeksi hafta boyunca %1,64 düşüş gösterdi ve 16 Aralık’tan bu yana en kötü haftalık performansını işaretlemeye hazırlanıyor. Dow Jones Endeksi de hafta boyunca %1,99 düştü. Endeks son dört haftayı ekside tamamlıyor. Teknoloji ağırlıklı Nasdaq Bileşik Endeksi ise haftalık bazda %1,67 geriledi. Teknoloji endeksi son üç haftanın ikisini düşüşle tamamladı.

Dow Jones Endeksi’nin en çok izlenen şirketlerinden biri olan havacılık devi Boeing’in hisseleri yeni güne %3,4’lük düşüşle başladı. Şirket hisselerindeki düşüşlerde 787 Dreamliners teslimatlarının uçak gövdesindeki sorunlar nedeniyle geçici olarak durdurulması etkili oldu.

Başarılı borsa yatırımcısının 2 temel özelliği

 

Fed'in yakından takip ettiği veri açıklandı: Beklentilerin üzerinde

 

S&P500’de önemli destek seviyesi kırıldı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)