E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD borsaları düşüşle açıldı---

ABD borsaları düşüşle açıldı

ABD borsaları düşüşle açıldı
22 Ağustos 2022 - 17:17 borsagundem.com

Wall Street endeksleri, Pazartesi gününe düşüşle başladı. Yatırımcılar geleneksel Jackson Hole Ekonomi Sempozyumu öncesinde volatilitesi yüksek bir hafta bekliyor.

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD borsaları haftaya düşüşle başladı. Yatırımcılar yaz aylarındaki güçlü rallinin sona erdiğinden endişe ediyor.

Açılışın ardından Dow Jones Endeksi %1,29 düşüşle 33.270,91 puanda, S&P 500 Endeksi %1,52 azalışla 4.164,03 puanda ve Nasdaq Endeksi ise %1,80 düşüşle 12.476,24 puanla işlem görüyor. 10 yıllık ABD Hazinesi tahvil getirileri ise %0,0157 yükselişle %2,989 seviyesinde değerleniyor.

Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre, yatırımcılar ABD Merkez Bankası (FED) Başkanı Jerome Powell'ın geleneksel Jackson Hole Ekonomi Sempozyumu’nda enflasyona yönelik yapacağı açıklamaları bekliyor. Uzmanlar Powell’ın açıklamaları öncesi volatilitesi yüksek bir haftanın yaklaşmakta olacağını öngörüyor. Söz konusu tablo, yaz aylarından bu yana devam eden Temmuz ayı rallisinin yeniden ayı piyasasına dönüşeceği yönündeki karamsar beklentileri de artırdı.

CNBC’nin haberine göre, yatırım araştırmaları şirketi Wolfe Research’ten Chris Senye, “FED Başkanı Powell Cuma sabahı saat 10’da (TSİ 17:00) muhtemelen 27 Temmuz’daki basın toplantısındakine göre ciddi derecede daha şahin bir açıklama yapacak. Powell daha önceki açıklamasında FED faiz oranının halihazırda nötr seviyeye döndüğünü söylemişti” ifadelerine yer verdi.

Teknoloji hisseleri, FED’in daha agresif faiz artırımları gerçekleştireceğine ilişkin endişelerle geriledi. Amazon hisseleri %2 değer kaybetti. Çip şirketleri hisselerinde de düşüşler dikkat çekerken Nvidia hisseleri %2,4 düştü. Dijital yayın platformu Netflix hisseleri ise, yatırım firması CFRA’nın hissenin notunu “satış” olarak değiştirmesinin ardından %4 geriledi.

Avrupa piyasaları da dünya çapında yükselen enflasyon ve yüksek faiz oranları endişeleriyle sert düşüşlere maruz kaldı.

Bilanço tarafında ise yatırımcılar Palo Alto Networks ve Zoom Video’nun kapanış sonrası yayınlanacak bilanço rakamlarını bekliyor.

Ayı piyasasını geri getirecek 5 işaret

 

Ayı piyasası erkenden kış uykusuna mı girdi?

 

Yaz rallisi bitti, sıra ayı rallisinde

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)