E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD borsaları düşüşle açıldı---

ABD borsaları düşüşle açıldı

ABD borsaları düşüşle açıldı
15 Temmuz 2021 - 16:39 borsagundem.com

Wall Street borsaları yeni güne düşüşle başladı. Yatırımcılar Powell’ın kolay para politikasına devam edeceğine yönelik açıklamalarını ve şirketlerin bilanço paylaşımlarını değerlendirmeye devam ediyor.

BORSAGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD borsaları güne düşüşle başladı.

Açılışın ardından Dow Jones Endeksi %0,27 düşüşle 34.837,63 puanda, S&P 500 Endeksi %0,39 azalarak 4.357,23 puanda ve Nasdaq Endeksi ise %0,39 düşerek 14,588,63 puanla işlem görüyor. 10 yıllık ABD Hazinesi tahvil getirileri ise %0,025 düşüşle %1,320 seviyesinde değerleniyor.

Reddit gibi sosyal medya platformları üzerinden organize olan amatör yatırımcıların gözdesi AMC Entertainment hisseleri açılış öncesi düşüşe geçti ve Reddit çılgınlığında son dönemde görülen düşüşü sürdürdü.

ABD Merkez Bankası (FED) Başkanı Jerome Powell’ın açıklamalarının ardından geçen ikinci günde de vadelilerde düşüş görüldü. Yeni işsizlik başvuruları geçtiğimiz hafta 386 bin seviyesinden 360 bine geriledi. Tahvil getirileri Powell’ın çarşamba günü “güvercin” olarak algılanan açıklamalarının ardından düşüşe geçti. 10 yıllık Hazine tahvili perşembe günü de düşüşe devam ederek %1,32’ye geriledi.

Yatırım bankacılığı biriminin gelirleri sayesinde bir yıl öncesine kıyasla ikinci çeyrekte karını %10 artırdığını açıklayan Morgan Stanley hissleri açılış öncesinde %1,1 düştü. Petrol fiyatları da son dönemdeki düşüşünü sürdürdü. Ölçüt niteliğindeki Brent petrolü %1,8 düşüşle varil başı 72 dolara geriledi.

ABD hükümeti tarafından açıklanan veriler ise yakıt fiyatlarında beklenmedik bir yükselişe işaret etti. Enerji şirketleri yükselen petrol fiyatları nedeniyle yeniden oldukça düşük maliyetlerle kredi alabilmek için Wall Street’e yöneldi. Ancak birçok yatırımcı daha fazla ham petrol üretimini istemiyor.

Altın enflasyonun geleceğini görüyor

 

Borsalarda halka arz balonunu gösteren 6 işaret

 

Avrupa borsaları düşüşle açıldı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)