E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıAltın enflasyonun geleceğini görüyor---

Altın enflasyonun geleceğini görüyor

Altın enflasyonun geleceğini görüyor
15 Temmuz 2021 - 14:20 borsagundem.com

Altın fiyatlarında hareketlilik başladı. Piyasaların ise enflasyon haberlerine tepki vermesi oldukça uzun bir zaman aldı.

BORSAGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Geçtiğimiz günlerde altın fiyatlarında hareketlilik başladı. Peki piyasaların enflasyon haberlerine tepki vermesi neden bu kadar uzun sürdü? Ancak piyasalar mevcut seviyelerdeki enflasyonu çoktan fiyatladı ve bu yaklaşık bir yıl önce gerçekleşti. Şimdi ise piyasalar kolektif olarak korona virüsün delta varyantının nelere neden olabileceğini hesaplamaya çalışıyor.

Forbes’un haberine göre piyasaların gözü şimdi 2022 yılında ve bundan sonra sıkılaşma beklenmiyor. Merkez bankasının likidite operasyonlarının devam etmesi ve 2023 yılı ile devamında, piyasa koşullarının bu şekilde olması bekleniyor. 2022’deki enflasyon tablosunun da bu süreçte güçlü bir şekilde devam edeceği beklentiler arasında. Bu durumda 2022 ve devamında piyasalarda en büyük getiri hangi alanda olacak?

Korona virüsün Delta varyantının ortaya çıkması, birçok farklı varyantın olduğunun ve yeni varyantların da gelmeye devam edeceğinin altını çizdi. Ancak tıpkı grip gibi korona virüs de aşıların karşısında mutasyon geçirmeye devam edecek ve su çiçeği gibi hastalıkların aşılamayla geride bırakıldığı gibi, geride kalamayacak. Bu nedenle korona virüsle savaş sürekli hale gelecek.

borsagundem.com'un derlediği bilgilere göre korona virüsün uzun bir süre bizimle olacağı anlaşıldığı için, hükümetlerin önündeki tek yol her kriz ve acil durum döneminde olduğu gibi para basmak olacak. Korona virüs sürecinin sonrasında deflasyon görülme ihtimali ise daha önceki dönemlere kıyasla düşük. Ancak %50 ila %100 enflasyon ihtimali de ülkelerin finanslarındaki açığın hesaplanamaz hale gelmesiyle gerilemeye başladı.

Etkin piyasalarda ise yalnızca altın fiyatlarına bakarak durumun ne kadar kötüye gidebileceği anlaşılabilir. Yine de modern merkez bankalarının oldukça donanımlı kişiler tarafından yönetildiğini ve yaklaşan dönemde hiper enflasyon gibi durumların ortaya çıkma ihtimalinin de düşük olduğunu hatırlamak gerekiyor. Ancak seviye borçların değerini düşürmek ve nominal gayrisafi yurtiçi hasılayı giderek yükselen borç seviyelerine yakın tutma çabası öne çıkacak.

Bu nedenle enflasyon ve deflasyonun her zaman ve her yerde politikaların sonucu olduğunu hatırlamak gerekiyor. Altın alıcıları ABD Merkez Bankası (FED) Başkanı Jerome Powell’ın para politikalarında değişikliğe gitmemesi üzerinde dolardaki zayıflamanın sevincini yaşadı. Powell aynı zamanda FED’in faiz oranı artırımı ve varlık alımlarında kısma gibi kararların önceden bildirileceğini açıkladı.

Finans dehasından Bitcoin uyarısı

 

Borsalarda halka arz balonunu gösteren 6 işaret

 

Analistler uyarıyor: Fırsat kaçtı diye paniklemeyin!

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)