E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasa​ABD borsaları dalgalı seyre döndü---

​ABD borsaları dalgalı seyre döndü

​ABD borsaları dalgalı seyre döndü
20 Kasım 2013 - 22:11 borsagundem.com

ABD hisseleri, Fed'in son toplantı tutanaklarının ardından dalgalı bir seyre döndü

ABD hisseleri, Fed'in son toplantısının tutanaklarına göre, yetkililerin ekonominin ilerlemesi halinde aylık 85 milyar dolar tutarındaki tahvil alımlarının önümüzdeki aylarda azaltılabileceğini söylemesiyle ile dalgalı seyrediyor.

Standard & Poor's 500 Endeksi yüzde 0.1'den az gerileyerek New York saati ile 14:08'de 1,786.81 puan oldu. Endeks erken saatlerde yüzde 0.4'e kadar yükselmişti. Dow Jones endeksi ise yüzde 0.1 düşüşle 15,946.99 puanda.

Fed'in 29-30 Ekim tarihli toplantısının utanaklara göre politika yapıcılar, genel olarak verilerin istihdamdaki gelişim görünümünde istikrara yönelik kanıtlar sunmasını bekliyor ve bunun gelecek aylarda teşviklerin azaltılmasını sağlayacağını düşünüyor. 
Fed Açık Piyasa Komitesi (FOMC) varlık alımlarını, ekonomik büyümeyi yavaşlatabilecek ve istihdamdaki ilerlemeyi yıpratacak bir faiz oranı yükselişinden kaçınacak bir şekilde azaltmanın yolunu ve zamanını tartışıyor.
S&P 500 Endeksi, Fed'in teşvikleri ve beklenenden iyi gelen bilançolar ile bu yıl içerisinde yüzde 26 ralli yaparak son on yılın en iyi yıllık kazancına hazırlanıyor.

Avrupa Merkez Bankası (AMB) yetkilileri ise, mevduat faizini ilk defa negatife düşürmeye karar vermeleri durumunda, normalden daha düşük bir kesinti yapmayı düşünüyor. Konuşmaların netlik kazanmadığını belirten ve adını gizli tutmak isteyen bir yöneticiye göre, politika yapıcılar şu anda sıfır olan faizi eksi yüzde 0.1'e düşürebilir.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)