E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriAB, Türk şirketine yaptırım kararı aldı---

AB, Türk şirketine yaptırım kararı aldı

AB, Türk şirketine yaptırım kararı aldı
21 Eylül 2020 - 19:12 borsagundem.com

AB, Türk denizcilik şirketi 'Avrasya Shipping' firmasına yaptırım uygulanacağını açıkladı

AB’den Libya’ya yönelik yaptırımlar çerçevesinde Türk denizcilik şirketi 'Avrasya Shipping' firmasına yaptırım kararı geldi.

Sözcü'den Zeynep Gürcanlı'nın haberine göre, şirkete ait gemi Libya'ya giderken bölgede AB'nin yaptırım denetleme görevini yürüten Fransız savaş gemisi tarafından durdurulmak istenmiş ancak bölgedeki Türk savaş gemisinin devreye girmesiyle gemi geçiş yapabilmişti.

YUNANİSTAN GERİ ADIM ATMIŞTI

Türk şirketine ait ancak Tanzanya bandıralı ro-ro gemisi önce Yunanistan Deniz kuvvetlerince durdurulmak istendi. Ancak Türk fırkateyninin “gemi Türkiye'nin koruması altında” diyerek devreye girmesiyle Yunanistan geri adım atmıştı.

SAVAŞ GEMİLERİ KARŞI KARŞIYA GELMİŞTİ

Yunanistan'ın geri adımı üzerine bu kez bölgedeki yine AB yaptırım görevindeki Fransız gemisi Courbet devreye girmiş, Fransız gemi ile Türk Savaş gemileri karşı karşıya gelmişti.

Gerginlik, Türk savaş gemilerinin kararlılığını gören Fransız gemisinin geri adım atmasıyla sona ermişti. Türk savaş gemileri, Türk şirkete ait ancak Tanzanya bandıralı geminin AB tarafından denetlenmesine izin vermemişti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (9)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • mavivatan24 Ekim 2020 00:13

    boğazlara yaptırım uygula adaları silahlandıran yunana yaptırım uygula mallarına vergi koy kendin üret mal alma

  • manyak herif22 Eylül 2020 12:49

    AB bizim için ,bizim iyiliğimiz için bu kararları alıyor.iyi ki AB bizim dostumuz 

  • mümin kılıç21 Eylül 2020 23:17

    burada suyu bulandırıp sonra da tavsiye niteliğinde değildir ile noktayı koyyorlar

  • muck21 Eylül 2020 21:18

    aynını kktc rum kesimi ve yunanistan gemileri için yapmak lazım. zorlayacaksın bu geöilerin ticaretini akdenizde kimde güç varmış görsünler. bunlar bu işle çok taşımacılık yapıyor. bunun yerine yerli firmalara teşvik vereceksın bu alanda

  • TAMİZ KARTALGÖZ21 Eylül 2020 21:15

    Bunlar kadar şerefsiz bir topluluk yoktur.kendileri giderler milyonlarca müslümanı katlederler, terörist kurup silahlandırıp milyonlarca insanı öldürürler.biz de insanı yardım yaparız tüm insanlara sunların yaptıklarına bakarmısınız.

  • ALİ HAYDAR TANRIKULU21 Eylül 2020 21:10

    bizde bu karşı karşılık verelim.bize bir şey yapamazlar.boğazları ab ülkelerine kapatırız veya gelen giden gemilere sıkıntı çıkartalım.kapıları artık sonuna kadar açıp tüm suriye lileri ab ülkelerine gitsinler.pazarlık konusuda yapılmasın.

  • Yorum21 Eylül 2020 19:39

    Haa bu yatırımlarında tüm topluluk önünde dünya basınında en yüksek perdeden yüzlerine söyleyelim dim dik söyleyelim ki herşeyi açık seçik hale getirelim ki dünya kamuoyu da bunların nasıl Bi pok oldugunu anlasın

  • Yorum21 Eylül 2020 19:36

    Ayrıca pkk ya ypg ye destek veren şirketlere yaptırım kararı alalım mesela laferge ye yaptırım kararı alalım hemen çünkü pkk/ypg ye kuzey suriyede beton santralleri kurup mevzi inşa eden şirket bunun gibi onlarca şirket var

  • Yorum21 Eylül 2020 19:32

    Hemen bizde haftere yardım eden Fransız ve AB şirketlerine yaptırım uygulayalım vakit kaybetmeden karşılık vermek gerekir