E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıAB kömür stokları 4,5 ayın en düşük seviyesinde---

AB kömür stokları 4,5 ayın en düşük seviyesinde

AB kömür stokları 4,5 ayın en düşük seviyesinde
17 Ekim 2022 - 15:10 borsagundem.com

Kuzeybatı Avrupa limanlarındaki birleşik kömür stokları, yüzde 5'ten fazla düşüşle 4,5 ayın en düşük seviyesine geriledi.

Kuzeybatı Avrupa limanlarındaki birleşik kömür stokları, tesislerin iç depolara yapılan çekimleri artırmasıyla geçen hafta yüzde 5'ten fazla düşüşle mayıs sonundan bu yana en düşük seviyesine geriledi.

Montel-Foreks'in haberine göre, Amsterdam, Rotterdam ve Antwerp'teki (ARA) dört ana kuru yük terminalindeki kombine stoklar, bu hafta 5,91 milyon ton olarak kaydedildi. Bu rakam, haftalık bazda 0,34 milyon ton düşüşü temsil ediyor. Ayrıca bu seviye, bir önceki yıla göre 2 milyon tondan daha yüksek bir düzeyi işaret etse de 30 Mayıs’tan bu yana kaydedilen en düşük seviye olarak öne çıkıyor.

Bu durum, Avrupa'daki yaz kuraklık koşullarının Kaub'daki önemli Ren gösterge noktasındaki seviyelerin 60 cm’nin altına düştüğünü gördüğü için, ağustos ortasındaki 7,17 milyon tonluk üç yılın en yüksek seviyelerine yakın seviyelerden keskin bir şekilde düşüş gerçekleştiğini gösteriyor.

Ancak Kaub’daki seviyeler o zamandan beri 200 cm'nin üzerine çıktı. Su seviyeleri bölgede şu anda 156 cm düzeyinde bulunuyor. Bunun cuma gününe kadar 120 cm'ye düşeceğine dair beklentilerle tesislerin yakıt stoklarını aceleyle yenilemeye teşvik edildiği görülüyor.

Bir ENBW sözcüsü, kuruluşun iç stokları önemli ölçüde yenilediğini söyledi. Sözcü, “Genel durum göz önüne alındığında, 2022'nin ikinci çeyreğini erken bir aşamada santrallerde stok oluşturmak için kullandık ve şu anda yüksek bir envanterimiz var” dedi.

Şirket sözcüsü, Ren ve Neckar nehirleri üzerindeki tüm ENBW enerji santrallerinin demiryolları olduğunu ve bu nedenle hem gemi hem de demiryolu ile kömür tedarik edilebileceğini söyledi.

ARA stok toplamından, Rotterdam'ın EMO terminalindeki stoklar bu hafta haftada 0,2 milyon ton düşüşle 3,6 milyon ton olarak görüldü. Amsterdam'ın ikinci en büyük ARA kömür ithalat merkezi olan OBA terminali 0,05 milyon tonluk azalışla 1,8 milyon tonluk stok seviyesi bildirdi.

Rotterdam'ın daha küçük EBS terminalinde 0,015 milyon ton düşüşle 0,11 milyon ton stok seviyesi kaydedildi. Ovet'in Antwerp yakınlarındaki Vlissingen terminali ise 0,08 milyon ton düşüşle 0,4 milyon ton stok seviyesine geriledi. Bir terminal kaynağı, düşük liman stoklarına rağmen, ARA limanlarına toplam gemi varışlarının yoğun olduğunu belirtiyor.

Kuru yük veri sağlayıcısı DBX tarafından yapılan ön tahminlere göre, geçen hafta 0,2 milyon tondan az olan kömür teslimatlarına kıyasla, bu hafta Rotterdam ve Amsterdam'a yaklaşık 0,8 milyon ton kömürün teslim edilmesi bekleniyor.

Avrupa'da gaz fiyatları 1400 doların altında

 

Çin, enerji arz ve emtialar için rezerv kapasitesini artıracak

 

Çin, LNG satışını durdurmayı planlıyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)