E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaAB kapsamlı sermaye piyasası reformunda anlaştı---

AB kapsamlı sermaye piyasası reformunda anlaştı

AB kapsamlı sermaye piyasası reformunda anlaştı
15 Ocak 2014 - 13:45 borsagundem.com

AB menkul kıymetler piyasasına ilişkin kapsamlı reformlar üzerinde anlaştı

Avrupa Birliği üyesi ülkeler arasında sağlanan anlaşmaya göre, emtia spekülasyonu ve ultra hızlı hisse işlemleri ile ilgili kısıtlamalar getirilecek.

Menkul kıymetler piyasasına ilişkin kapsamlı reformlar çerçevesinde alınan tedbirler 2016 sonu itibarıyla yürürlüğe girecek ve finans piyasalarında daha sıkı kontrolün yanı sıra işlem teknolojilerindeki ilerlemelere uyum gösterilmesini sağlayacak. Uygulamalar, 2007'den 2009'a kadar süren finansal  kriz döneminde görülen eksikliklerin giderilmesini amaçlıyor.  AB üyesi ülkelerin ve Avrupa Parlamentosu'nun temsilcileri dün Fransa'nın Strasbourg kentinde bir araya gelerek AB'nin piyasalar ve finansal araçlar (MiFID) yasasını da güncelleştiren anlaşmayı görüştüler. 

Bazı son dakika değişiklikleri yapılması beklentisi içinde olan bankalar ise hayal kırıklığına uğradı. İngiliz Bankacılar Birliği, piyasadaki likiditenin sınırlanması yoluyla ekonomiye etkileri ve Avrupalı şirketlerin rekabet gücüne vereceği zarar nedeniyle yeni kurallarla ilgili endişelerinin devam ettiğini açıkladı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • mert15 Ocak 2014 14:23

    DOAS'taki işlemleri de incelesinler, şirket sahipleriyle el ele yatırımcının nasıl soyulduğu ortaya çıksın.