E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaTeknik Analiz96.600 geçilmediği sürece yükselişlere dikkat etmeli---

96.600 geçilmediği sürece yükselişlere dikkat etmeli

96.600 geçilmediği sürece yükselişlere dikkat etmeli
16 Nisan 2019 - 09:17 borsagundem.com

Yukarı yönlü hareketin ivme kazanabilmesi içinse son düşüş trendinin bulunduğu 96.600’ün geçilmesi gerektiğini, bu seviye geçilmediği sürece yukarı yönlü hareketlere temkinli yaklaşmak gerektiğini düşünüyoruz

"Piyasa Gündemi Hazine ve Maliye Bakanı Albayrak ile ABD Başkanı Trump arasında görüşme gerçekleşirken ikili ilişkilerin gelişimi TL varlıkların seyri açısından önemli olacaktır. Bugün yurt içinde şubat ayı sanayi üretimi açıklanacak. Konsensüs beklentiler sanayi üretiminin aylık bazda %0,3’lük bir artış ve yıllık bazda %6,2’lik bir daralma kaydetmesi yönünde. Açıklanacak veri büyüme beklentileri ve TL varlıklar üzerinde etkili olacaktır.

BIST-100 Güne başlangıç

BIST-100 Endeksi’nde dün dalgalı bir seyir izlenirken kapanışa doğru gelen satışlarla endeks günü %0,82’lik bir düşüşle tamamladı. Bir süredir yükselişlerin yaşandığı küresel hisse piyasalarında da dün dalgalı bir seyir etkili oldu. ABD borsaları dün günü sınırlı bir düşüşle tamamlarken, bu sabah ABD vadelileri hafif alıcılı bir seyir izliyor. Ticaret görüşmelerine dair olumlu haber akışları ve son dönemde güçlü gelen ekonomik verilerle Çin borsaları yükseliş kaydederken Asya piyasalarında yeşil bir renk hâkim. Avrupa borsalarının güne hafif alıcılı bir açılışla başlamaları bekleniyor. Endeks kapanışında 5,81 – 5,82 aralığında bulunan Dolar/TL, 08:45 itibariyle 5,80’li seviyelerden işlem görmekte. BIST- 100 Endeksi’nin hafif alıcılı bir açılışla başlamasını bekliyoruz.

BIST-100 Strateji

Endekste kritik gördüğümüz 95.900 desteğinin altına sarkılmış olması teknik görünümü zayıflattı. Teknik göstergelerin negatif seyri desteklediği endekste 95.900’in altında 93.850 ve devamında önceki hafta görülen dip seviyeler yeniden gündeme gelebilir. Yukarı yönlü hareketin ivme kazanabilmesi içinse son düşüş trendinin bulunduğu 96.600’ün geçilmesi gerektiğini, bu seviye geçilmediği sürece yukarı yönlü hareketlere temkinli yaklaşmak gerektiğini düşünüyoruz. Bu seviye geçilecek olursa 100 günlük ortalamanın bulunduğu 97.500 ve üzerinde 22 günlük ortalamanın bulunduğu 98.700’i takip edeceğiz.

Gedik Yatırım

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)