E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündem700 milyon TL'lik vurgun---

700 milyon TL'lik vurgun

700 milyon TL'lik vurgun
12 Eylül 2013 - 21:30 borsagundem.com

Eyüp'te bir otomotiv firması, taksi plakası almak isteyen 900 kişiyi dolandırdı

Eyüp'te "hayali" taksi plakası satan bir otomotiv firmasının sahibi, 900 vatandaşın yaklaşık 700 milyon lirasını alarak kayıplara karıştı.
Özellikle İstanbul'da rastlanan "hayali" taksi plakası alım-satımı, 900 vatandaşın mağdur olmasına yol açtı. Eyüp'te sahte taksi plakası pazarlayan bir otomotiv firmasının sahibi, 900 kişinin toplam 700 milyon lirasını alarak ortadan kayboldu.
Yurt içinden ve dışından çok sayıda vatandaş, paralarını değerlendirmek için geldikleri firmadan, "hayali" taksi plakası satın aldı.
"Bijon" adı verilen uygulamayla, İstanbul'daki bir taksi plakasının değerinin 16'ya bölünerek, vatandaşlara istedikleri oranda hisse satışı gerçekleştirildi.
Vergi yükümlülüğünden kurtulmak isteyen bazı vatandaşların başvurduğu uygulamada, plakalar resmi olmadığı için alıcılar ruhsat sahibi olamıyor.
Bu durumda alıcı ile satıcı arasında resmi işlem yapılamazken, satış tamamen karşılıklı güvene dayalı olarak gerçekleştiriliyor.
Ödedikleri para karşılığında "hayali" de olsa taksi plakası sahibi olduklarını ve buradan gelir elde edeceklerini uman vatandaşlar, parayı yatırdıkları firma sahibinin kaçtığını duyunca, otomotiv firmasının önüne akın etti.
Burada karşılarında herhangi bir yetkili bulamayan vatandaşlar, savcılığa suç duyurusunda bulundu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (9)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • hakan tekin03 Ekim 2013 14:50

    Burada bilgisizce yorumlarda okudum.Bu adam milletin plakasını dolandırarak satmış, kredi çekmiştir.Bunun yanında parasını verip plaka almak isteyen 100 kişiyi de oyalamış ve plakasını vermemiştir.Diğer dolandırılanlar sizin dediğiniz gibi vergi muafiyeti için yapmışlardır.Ama bu yorumlarla herkesi karalıyoruz.. Lütfen özenle seçelim...İşin en kötü tarafı arada zor duruma düşen Bir plaka almak isteyen vatandaş oluyor.Zaten kara para aklayanlar kendini kurtarıyor.Şuan bütün herkes parasını aklamak için plaka işinde ama devlet yakında düzenlemeyi çıkartıyor..

  • hakan tekin03 Ekim 2013 14:47

    HALA AÇIĞA PLAKA alanlar var.Bunun yanın da center'da birkaç esnaf var kesin 1 sene içinde patlayacak.Hala bu insanlar ne yazık ki farkında değiller.Taksi ruhsatında ismi yazılı olmayan tüm açığa yapılan işlemler usulsüzdür.Yarım plaka - çeyrek plaka tamamen hayal ürünüdür.Şuan esnaf plaka sahiplerini korkutmamak için satış olmasına rağmen fiyatları indirmiyor ve açığa plaka sahiplerini rahatlatmaya çalışıyor..Ama sanılanın aksine büyük bomba daha patlamadı domino etkisiyle birkaç esnaf daha patlarsa zaten plakalar 800'leri görür şuan direnmelerinin sebebi piyasayı kaosa sürüklememek.Şuan plakada 35000 civarı satış var ama elde 17600 Plaka var.Kısacası en az 10000 kişi risk altında...Herkes kısaca bütün esnaf taksilere yazar kasa gelmesini bekliyorlar çünkü bir anda rakamları dip yaptırıp rant kazanacaklar..Yazarkasa - Pos uygulamasının gelmesiyle bunun önü açıldı.Patlaması muhtemel firmalar rakamlar bir an önce düşmezse zaten kepenk kapatır kaçarlar.Rakamlar düşerse bir ihtimal kendilerini kurtarırlar çünkü açıkta çok fazla plakaları var....

  • KM13 Eylül 2013 10:13

    national geographic İstanbul için "dolandırıcılar şehri " belgeseli yaptı die söyleniriz ama bakın işte halimiz bu... Soyguncunun üçkağıtçının cirit attığı itibar gördüğü bir ülke haline getirildik mlsf ...

  • rözer13 Eylül 2013 10:01

    Savcılığa suç duyurusunda bulunurken,vergiden kaçmak için böyle bir yola başvurduklarını da belirtseler iyi olur.Demek hala güven üzerine mali işler yapılıyor.

  • yatirimci13 Eylül 2013 01:12

    karaborsa diye buna denir sanirim

  • taksıcı12 Eylül 2013 23:38

    yemeyenın malını yerler evde cocuk bes kurus ıstese vermezler bır tırılyonu admın kucagına koy ondan sonra kactı varmı tutanagın yok bu mılletle nereye gıdersın

  • hangi akla hizmet12 Eylül 2013 23:34

    bu devirde babana bile güvenme diye bi laf var hiç duymamışlar galiba. ama işin aslı bu paralar haram bence haram para da bu şekilde çıkıyor. allah (c.c) insanın basiretini bağlıyor ve onlarda böyle saçma işlerde haram olan parayı kaybediyor

  • kamil12 Eylül 2013 23:28

    Ah bu daha fazla kazanacağız hırsı ve ihtirası yok mu?

  • mağdur12 Eylül 2013 22:20

    getirin borsaya yatıralım desek haram derler