E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündem5,5 milyon kişinin icra borçları siliniyor---

5,5 milyon kişinin icra borçları siliniyor

5,5 milyon kişinin icra borçları siliniyor
05 Eylül 2022 - 23:34 borsagundem.com

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Vatandaşların icra takibine yol açan 2 bin lira ve altındaki borçlarını tasfiye ediyoruz

Kabine Toplantısı sonrası kameralar karşısına geçen Cumhurbaşkanı Erdoğan, icralık borcu olan vatandaşlara müjde verdi. Vatandaşların icra takibine uğramasına yol açan 2 bin lira ve altındaki borçların tasfiye edileceğini söyleyen Erdoğan, "15 Ağustos 2022'den önce icra takibi başlatılmış 2 bin lira ve altı alacakların vergiden düşülmesini ve tasfiyesini sağlıyoruz. 10 milyon dosya ve 5,5 milyon vatandaşımız icra yükünden kurtulacak." dedi.

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplandı. 2 saat süren toplantı sonrası kameralar karşısına geçen Cumhurbaşkanı Erdoğan, icra borcu olan vatandaşlara bir müjde vererek, 2 bin lira ve altında olan borçların tasfiye edileceğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan konu hakkında şunları söyledi:

"İcra takibine düşmüş, dosyası bulunan vatandaşlarımızla ilgili müjdeli haberimiz var. Altyapı ve üstyapı yatırımları yaparken, refahı artırmak ve artan refahı adil dağıtmak için çalışıyoruz. Can ve mal emniyeti, huzur, refah, barış ve güven içinde yaşaması birinci önceliğimizdir. İşçilerimizin, emeklilerimizin, memurlarımızın ücretlerine önemli iyileştirmeler yaptık. Buğday, arpa, çay, fındık, üzüm başta olmak üzere tüm ürünlere hakları olan fiyatları vererek çiftçilerimizi memnuneden adımları attık.

KRİTİK TARİH 15 AĞUSTOS

Vatandaşlarımızın bir kısmını icra takibine uğramasına yol açan 2 bin lira ve altındaki borçları tasfiye ediyoruz. 15 Ağustos 2022 tarihinden önce icra takibi başlatılmış 2 bin lira ve altındaki alacakların gider gösterilerek vergiden düşürülmesi ve tasfiyesini sağlıyoruz.

5,5 MİLYON KİŞİ İCRA TAKİBİNDEN KURTULACAK

Varlık yönetim şirketlerine devredilmiş alacaklar da buna dahildir. Yaklaşık 10 milyon dosya ve 5,5 milyon vatandaşımız icra takibinden kurtulmuş olacaktır. Aldığımız bu kararın yasal düzenleme boyutunu Ekim ayında meclisin açılmasıyla birlikte Cumhur ittifakının meclis grupları adımını atacaktır"

Erdoğan'dan enflasyon açıklaması: Tarih verdi

 

Dikkat! O borçlar silinecek

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (10)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Tufan06 Eylül 2022 12:26

    Bu 5.5 milyonun ekserisi zaten bu alacaklar varlık kurumlarına devredildiği için ödemiyorlar. Hapis korkusu olmadı mı ödeme derdinde değiller. Netice yargıya masrafı 2 bin tl'den daha fazla olan bu borçları silmek yargıyı rahatlatmak daha mantıklı.

  • Türkoğlutúrk06 Eylül 2022 10:11

    Nüfusa oranla fakirliği gör.

  • Türkoğlutúrk06 Eylül 2022 09:47

    Yüzde 5 ten aldığı enflasyonu yüzde 200 yapan ,enflasyonu indiremez.

  • Türkoğlutúrk06 Eylül 2022 09:43

    Zengine faiz verdiğim yetmedi fakirin borcunuda ben ödedim.

  • He he06 Eylül 2022 07:50

    Seçim nelere kadir ödeyen enayi mi

  • Sosyolog 06 Eylül 2022 07:26

    Kasten umursamazlıkran borcunu ödemeyen kişilerin de borcunu siliyorsunuz, benim gibi hayatından ödün vererek borç yapmayanlara ne var peki ...

  • Mucise Reis : )06 Eylül 2022 07:03

    gsmh dünya rekoru kırarken, 5,5 milyon avrupada bir ülke nufusu meğerse elektrık, doğalgaz vb fatura ödeyemeyecek kadar fakirmiş ve hiciz yemiş.... :D  keşke bu işleri kalıcı çözüp, bir daha bu aileler bu bataklara düşmese, ama 2 bin tl ye muhtaç insanlarımız var demek... Allah yardım etsin. Bu sınırsız yetkiler af etmek yerine, kalıcı istihdamlar ile bu ailere can suyu olmalı. Ne anladım af etmekten ?. Komşusuda öder, muhtarda öder, akrabasıda öder. vb 2 bin tl işi çözülür ama ya sonrası ? işte burada devlet SONRASI olacak. sınırsız yetkilerle donatılan kükreyen abimiz sonraı benmım diyecek. aldığı stratejık ekonomık kararlar ile bu aileleri sonsuz girdaptan kurtacak. ama olur mu? : ) Keşke olsa... SONRASI için vekil seçiyoruz zaten. Boçları affetsin , ödesin vb diye değil... örnek: usd 18 tl... ya SONRASI ? 2 bin tlye kadar af geldi. ya SONRASI ? Kılıçdaroğlu dedi, yine oldu . programı uygulandı.SONRASIDA uygulansın görelim...

  • Vatandaş06 Eylül 2022 06:48

    Kimin parası ile??????

  • Kara Mizah06 Eylül 2022 01:41

    Vay be, yıllık büyüme oranı çok yüksek olan bir ülkedeki şu yoksulluğa bak. Böylesine yoksullaştıran bir büyümeye sahip kaç ülke var dünyada acaba?

  • Muharrem uzun 06 Eylül 2022 00:27

    desinler diye iş yapmak ,bu iktidarın en iyi yaptığı iş ,gerçekten çok komik :(