E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündem5 fazla oldu! Temyizde tamamen değişebilir---

5 fazla oldu! Temyizde tamamen değişebilir

5 fazla oldu! Temyizde tamamen değişebilir
04 Ocak 2018 - 01:10 borsagundem.com

Hakan Atilla'nın jüri tarafından 6 suçlamadan beşinden suçlu bulunmasının ardından "Bundan sonra ne olacak" sorusu gündemde. Temyizde kararın tamamen değişebileceği belirtildi

ABD'deki Halkbank Eski Genel Müdür Yardımcısı Hakan Atilla’nın davasında karar verildi. Atilla yöneltilen 6 suçtan 5'inde suçlu bulundu. Davayı duruşmanın ilk gününden beri yerinde takip eden Hürriyet New York Temsilcisi Razi Canikligil kararı değerlendirdi.

Canikligil Hürriyet'te yer alan değerlendirmesinde, Atilla'nın beş iddiadan suçlu bulunması ve kararın bugün açıklanmasının şaşırtıcı olduğunu ifade etti. Canikligil'in yorumu şöyle:

"Herkes büyük şokta. Açıkçası kimse kararın bugün açıklanacağını beklemiyordu. Jürinin 3 saatte oybirliği ile karar vermesi herkesi şaşırttı.

Sabah oturumunda jüri üyeleri mektup göndermişlerdi hakime, 'oybirliğine varamazsak ne olur' diye. Hakim, konuyu müzakere ettikten sonra tüm suçlamalara detaylı olarak bakmalarını tavsiye etmişti.

Bugün Atilla'nın eşi de ilk kez duruşmaya geldi ve eşini ilk kez gördü. Eşine sarıldı, yanaklarından öptü, gözyaşlarına boğuldu.

Hakim öğleden sonra oturumunda jürinin karara vardığını açıkladı. Biz açıkçası iki ya da üç iddiadan suç bekliyorduk beş biraz fazla oldu."

BUNDAN SONRA TEMYİZ

"Avukatlar dava boyunca temyiz için hazırlık yaptılar. Zarrab'ın açıklamaları, deliller vs hep itiraz etti avukatlar. Bunlar da hep temyiz davası için gerekçe olacak. Bu sonuç temyizde tamamen değişebilir."

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Can04 Ocak 2018 08:07

    Temyiz e gitse ne olacak. Taraf tutan yanlı bir mahkeme var karşınızda bence mahkeme uluslararası alanda yapılmalı. Mahkeme dekiler nerdeyse hepsi Türkiye düşmanı ve Türkiye nin yargılanmasini isteyen kişiler topluluğu gibi duruyor. Hal, hareket ve düşüncelerden bunu goruyoz. Bu mahkeme baştan aşağı yanlış larla dolu. Tanık olarak dinlenen kisiler terör den aranıyor. Hakim tarafsız değil, deliller yetersiz ve gerçek değil.

  • Muzo04 Ocak 2018 04:20

    yahudiler ve sözde mahkemeleri.tiyatrodan başka birşey değil.