E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündem5 Emniyet Müdürü görevden alındı---

5 Emniyet Müdürü görevden alındı

5 Emniyet Müdürü görevden alındı
18 Aralık 2013 - 08:59 borsagundem.com

Türkiye'yi sarsan yolsuzluk operasyonlarının ardından bu sabah da 5 emniyet müdürü görevden alındı

İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nde 5 şube müdürü görevden alındı. Görevden alınan müdürler arasında İstanbul'daki rüşvet ve yolsuzluk operasyonunu yürüten isimler de var.

İstanbul Emniyeti’nin operasyon yetkisine sahip 5 üst düzey emniyet müdürü görevden alındı.

Görevden alınan isimler şunlar:
Mali Şube Müdürü Yakup Saygılı
Kaçakçılık Şube Müdürü Tuğrul Turhal
Organize Şube Müdürü Nazmi Ardıç
Terörle  Mücadele Şube Müdürü Ömer Köse
Asayiş Şube Müdürü Ersan Erçıktı

İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nde "Emniyet Müdürü" unvanı taşıyan beş şube müdürünün görevden alınma nedeninin ise "operasyonu yapmak" değil, "yapılan operasyondan haberdar olmamak" olduğu iddia edildi.

EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ'NDEN AÇIKLAMA

İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nde 5 şube müdürü görevden alındı. Görevden alma ile ilgili Emniyet Genel Müdürlüğü'nün yaptığı açıklamada müdürler hakkında soruşturma açıldığı da ortaya çıktı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ndeki görevden almaların yanıkısı sürerken Emniyet Genel Müdürlüğü’nden ilginç bir açıklama geldi. Basında yer alan emniyet personelinin görev yerlerinin değiştirilmesiyle ilgili haberler üzerine açıklama yapılmasının uygun görüldüğü kaydedilen açıklamada, “Bazı illerimizde emniyet personelimizin görev yerleri, haklarındaki görevi kötüye kullanma iddiaları ile ilgili soruşturmalar nedeniyle değiştirilmiş, bazı illerde ise personelimiz, idari gereklilik nedeniyle farklı yerlerde görevlendirilmişlerdir” denildi.

GÖREVDEN ALINAN MÜDÜRLERİN YENİ GÖREVLERİ BELLİ OLDU

İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nde bu sabah görevinden alınan 5 şube müdürünün  yeni görevleri belli oldu.

Buna göre;  Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü görevinden alınan Nazmi Ardıç, Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürü Yakup Saygılı, Terörle Mücadele Şube Müdür Ömer Köse müdüriyet emrinde görevlendirildi. Kaçakçılıkla Mücadele Şube Müdürü Tuğrul Turhal Hassas Yerleri Koruma Şube Müdürlüğü'ne, Asayiş Şube Müdürü Ertan Erçıktı ise Fatih İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne getirildi. 

ZAMANLAMADAN HABERLERİ YOKTU

Hürriyet'ten Zeynep Gürcanlı'nın haberine göre, Ankara'da hükümet kulislerinden edinilen bilgiye göre, İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ndeki Şube müdürlerinin, 3 farklı konuyu içeren geniş kapsamlı operasyonun zamanlamasından haberleri olmadı.

OPERASYON İÇİN DÜĞMEYE AMİRLER BASTI
 
Edinilen bilgiye göre, savcıdan gelen "başlayın" talimatı üzerine operasyon için düğmeye, İstanbul Emniyeti Mali Şube ve Organize Suçla Mücadele Şubesindeki amirler, üstlerindeki şube müdürlerine haber vermeden bastı.
Ancak iki şubede yeterli polis olmadığından, terör, asayiş  gibi diğer şubelerdeki amirlerden de destek istendi. Ancak bu şubelerdeki amirler de, kendi birimlerini operasyon için görevlendirirken, kendi şube müdürlerine bilgi vermedi.
Operasyon yapıldıktan bir gün sonra, bugün, İstanbul Emniyet Müdürü de, ilgili şube müdürlerini "operasyondan haberdar olmadıkları ve kendi amirleri olan İl Emniyet Müdür yardımcısı ve İl Emniyet Müdürüne bilgi vermedikleri  için" görevden aldı.  

HÜKÜMET, OPERASYONDAN İSTANBUL'DAN GELEN POLİSLER NEDENİYLE HABERDAR OLDU
 
Hükümet kaynaklarına göre, Ankara'da ne il emniyet müdürü, ne Emniyet Genel Müdürü, ne de İçişleri Bakanı'nın operasyon başlayana kadar hiçbir şekilde, ne yapılacak operasyondan, ne de zamanlamadan haberleri olmadı.
Hükümet operasyonu, Salı sabahın ilk saatlerinde, operasyon için Ankara'daki baskınlar başlamadan hemen önce, baskını yapmak üzere İstanbul'dan polis ekiplerinin gelmesi ile haberdar oldu.
Hükümete yakın bir kaynak, olayı şöyle anlattı;
"Normalde bu tip operasyonlar için, operasyonun kaynağı olan İl emniyeti, operasyon yapılacak diğer illeri uyarır ve o illerdeki baskınları, yine o illerdeki polis ekipleri yapar. Yani İstanbul'un yürüttüğü bir operasyonda, Ankara'da baskın yapılacak adresler için Ankara İl Emniyet Müdürlüğü'ne bir gün önce bilgi verilir ve baskınlar, Ankara İl Emniyeti'ne bağlı polisler tarafından gerçekleştirilir. Ancak dünkü operasyonda bu sistem işletilmedi. Ankara'daki baskınları yapmak için de İstanbul Emniyeti'nden polis ekipleri, Ankara'ya gönderildi."
 
TESADÜFEN ÖĞRENDİLER
 
Yine aynı kaynaklara göre, hükümet operasyondan ev baskınları başlamadan sadece bir kaç saat önce, üstelik "tesadüfen" haberdar oldu.
Hükümetin nasıl haberdar olduğunu ise, aynı kaynak şu ifadelerle anlattı;
"İstanbul'dan gelen ekipler, Çayyolu'nda baskına giderken, orada rutin devriye görevindeki Ankara Emniyeti'nden bir ekibe adres sorar. Ekip adresi tarif ettikten sonra, İstanbullu polislere "neden geldiklerini" sorarlar, "adam toplayacağız" yanıtını alırlar. Ankaralı ekip, durumu nöbetçi emniyet müdürüne, nöbetçi müdür de Ankara İl Emniyet Müdürüne bildirir. Ankara İl Emniyet Müdürünün de Emniyet Genel Müdürü ve İçişleri Bakanı'nı uyarmalarıyla, hükümet üyeleri İstanbul'un Ankara'da bir operasyon hazırlığında olduğunu öğrenir."

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (36)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ibo18 Aralık 2013 22:25

    b eş cesur polis müdürü dikdur egilme

  • Tarkan18 Aralık 2013 16:49

    kısacasl hükümetin kendi yarattığı virüs,kendine bulaştı.

  • Rasim18 Aralık 2013 15:20

    Varsayımdır; İranlı yandı müebbet, Ali Ata binemez artık arabalarda zor belki yatar az genel müdür yanmaktan beter yatacak yeri yok ağırlaştırılmış alır diğerlerine bişey olmaz unutulur

  • aa18 Aralık 2013 15:19

    “Bazı illerimizde emniyet personelimizin görev yerleri, haklarındaki görevi kötüye kullanma iddiaları ile ilgili soruşturmalar nedeniyle değiştirilmiş, bazı illerde ise personelimiz, idari gereklilik nedeniyle farklı yerlerde görevlendirilmişlerdir” denildi. Yazıklar olsun size niye panikledin bu kadar usta ucu sana kadar gelecek merak etme ...

  • veli18 Aralık 2013 12:32

    soruşturmanın selameti için görevden alınmışlardır!!!! şimdiye kadar hep öyle olmadı mı.

  • deli balta18 Aralık 2013 12:21

    gizli bi soruşturmadan hükümetin haberinin olmaması nasıl da şaşkınlıkla karşılanıyor. Olması gerekene inanamıyoruz. Düşünün ki ne kadar adil, demokratik ve sistemli bir ülkede yaşıyoruz. Bu nasıl bir memlekettir ya....

  • tuncer18 Aralık 2013 12:04

    Anlaşıln devlet içinde devlet var.Yıllardır derin devlet ismini duyuyorduk ama var mı derdik demeki varmış. Bunlar kimise anlaşılan anpulun prized fişini çekmeye kararlılar.Olan gene gariban olacak.

  • dangalak18 Aralık 2013 12:00

    bu ülkede seçim kazanmakla iktidar olunmuyor,hükmedilemiyor,usa etkisi devletin kılcallarına nüfuz etmiş.

  • Herşey yalan18 Aralık 2013 11:57

    Önce müdürler sonra savcılar görevden alınır, Böylece ucu yukarılara kadar dokunmadan olay örtbas edilir ve herşey güllük gülistanlık olur. Deniz feneri vb. gibi.

  • as18 Aralık 2013 11:56

    çok garip operasyon,görünüşte tc polisi,gerçekte operasyon cia imzasını taşıyor gibi.

  • mehmet18 Aralık 2013 11:41

    Ne muz cumhuriyeti kabile devletiyiz kabile. Reis te Erdoğan. Şimdi onları da yidirmem diye meydanlarda kükrer muhterem. EE ne de olsa ucu var.

  • ass18 Aralık 2013 11:39

    ama suçlu emniyet yetkilileri ve savcılar niye soruşturma acıyorsunuz adamlar ne güzel bu ülkeyi soyup soğana ceviriyorlar ayıp etmişsiniz

  • doğru söyle18 Aralık 2013 11:21

    içerdeki generalleri savunmayın ulan bunlar şehit düştüğü geceleri bile parti düzenleyip yiyip içen kişeler (ben ordu evende askerlik yaptım) ne komutanı ülkenin kaymağını yiyen elit kesim değişen sadece kaymağı yiyenler değişti farkı bu

  • krn-i18 Aralık 2013 11:07

    Emri veren savcılık görevden alınan polis bu nasıl mantık

  • krn-i18 Aralık 2013 10:51

    Emniyet müdürleri hemen görevden alınıyor, düşünün polis memurları ne şartlarda görev yapıyor onlar ne yapabilir onlara herkes bir tokat atıyor onların gıkı çıkmıyor

  • cevval18 Aralık 2013 10:37

    şu münafık, hırsız, riyakar akp ye oy vermeyin, göz göre göre hırsızlara oy vermiş olursunuz

  • Aşil18 Aralık 2013 10:02

    Ortaçağ'dan kalma 1924 tarihli Emniyet teşkilatı kanunu,Emniyet disiplin tüzüğünü,PVSK,Devlet memurları kanunu Hükümet değiştirmelidir.Yeni kanunlar yapılmalıdır.İlaç budur.Gerisi aspirindir.

  • suat tosun18 Aralık 2013 09:56

    bu nasil bir ulkedirki isini yapanlari girevden alirsin.ozaman sen acik acik gozunu yum kulagini kapa diyorsun.yaziklar olsun boyle adalet sisteminde.gorevini yapan tum hakim polis ver savcilarla tum ulke gurur duyuyor.sinuna kadar arkanizdayiz.

  • burakyilmaz18 Aralık 2013 09:47

    2 günde borsayı %5 artır sonra malları sat, Hakan Şükür istifa eder(en büyük borsacı) diğer gün operasyon, borsa çöker, 1 ay sonra hepsi çıkar hapisten, hapisteyken de adamları ucuzdan malları alırlar(galip Öztürk gibi) sonra çıktık aklandık paklandık deyip yükseltirler borsaya. olan da bana olur..

  • Sevilay18 Aralık 2013 09:45

    Biz yapalim bize dokunulmasin

  • kamil18 Aralık 2013 09:40

    3 bakanlık yolsuzluğa karışmış asıl görevden alınması gerekenler o hırsız bakanlar olmalı ama nerede.seçimde halk gereğini yapar zaten.

  • adalet18 Aralık 2013 09:38

    Bu Emniyet Müdürleri rüşvet ve yolsuzluk operasyonu nedeniyle görevlerini yaptıkları için açığa alındılarsa yazıklar olsun.Böyle açığa almalarla, bu dürüst, vatanını seven, vazifesini yapan insanları korkutamassınız.

  • tigin18 Aralık 2013 09:32

    yani madem polis teşkilatı bu dümenleri biliyordu neden bişey yapmamış şimdiye kadar, illede cemeat hükümet çatışmasımı olacaktı, göz yumuyolardı...şimdi napalım sevinelimmi üzülelimmi ülkenin haline

  • ...18 Aralık 2013 09:31

    kim bu adamlar. bu operosyonları niye şimdi yapıyolar. sorulması gereken soru bu.

  • fatih KAYA18 Aralık 2013 09:30

    Polis memuru olarak görevini yapanı engelliyeni kınıyorum.

  • cef18 Aralık 2013 09:28

    birakin adamlri görevini yapsin

  • apoptoz18 Aralık 2013 09:25

    Muz cumhuriyeti olduğumuzun en güzel en kesin en bariz kanıtıdır bu. yaşasın ileri demokrasi....

  • ..18 Aralık 2013 09:24

    ödüllendirilecek halleri yokya :)) işte siyasilerin yetkisi KRALLIK GİBİ.. HER KURUMA KARIŞIYORLAR, HANİGİ KURUM BAĞIMSIZ DİYEBİLİRİZ ? ÖRNEK İNGİLTEREYE BAK BİR HAKİMIN YERINI KRALİÇE DEĞİŞTİREBİLİYOR MU ?

  • belkıs18 Aralık 2013 09:22

    valla o akdar yolsuzluk yapan var ki ama illa kuyruğuna basılınca düğmeye basılıyor. bu da öyle olmadı mı. olan bize oldu yani garibana paramız eridi gitti.

  • cem18 Aralık 2013 09:21

    kendi adamlarını getirip ört bas edecekler

  • Hayret18 Aralık 2013 09:20

    Yolsuzlukla en iyi mücadele nasıl yapılır, yakalayan polisleri görevden alırsın, yargıç varsa yargılamayacak yargıç bulursun buyur sana ab ak - tertemiz memleket.

  • halk18 Aralık 2013 09:19

    usta ucu sana mı dokundu.... al bakalım alabildiğini biri kalır oda sana yeter...

  • Mehmet18 Aralık 2013 09:18

    Adaletiniz Bu Kadarmu. Bunlar Sizin son çırpınışlarınız..

  • Eee Mecbur!18 Aralık 2013 09:18

    Genel Kurmay Başkanını terror suçlusu diye içeri alan bir ülkede... Ordusu komutansız kalmış bir ülkede... Kendi başlarına hareket eden Şube Müdürlerinin hallerine şaşırmamak gerekiyor. Bu ülkenin ekmeğini yiyen bu ülke için hizmet etmiş tüm insanlara teşekkür ediyor ve saygılarımı sunuyorum... Kalplerimiz ve beyinlerimiz sizlerle...

  • M:Kılıç18 Aralık 2013 09:14

    Muz Cumhuriyeti bile bizden daha temiz.

  • Şaşırdık mı?18 Aralık 2013 09:07

    HAYIR!!! Ne de olsa biz Muz Cumhuriyeti Değiliz :)