E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz Piyasaları5 AB ülkesi gaz rezervlerini kullanmaya başladı---

5 AB ülkesi gaz rezervlerini kullanmaya başladı

5 AB ülkesi gaz rezervlerini kullanmaya başladı
06 Kasım 2022 - 17:41 borsagundem.com

AB'nin beş ülkesi, yeraltı depolama tesislerindeki gaz rezervlerini kullanmaya başladı.

Rusya’ya karşı yaptırım kararları devam eden Avrupa Birliği (AB) ülkeleri depoladıkları doğalgazları kullanmaya başladı. 

Gazetemru'nun İnterfax haber ajansından aktardığı habere göre, Almanya, Fransa, İtalya, Hollanda ve Polonya yer altı depolama tesislerindeki doğalgazı harcamaya başladı. Bu durumu Avrupa’da kış mevsiminin başlangıcını resmi olarak açan sıcaklıktaki mevsimsel düşüş gerçekleştirdi.

AB ülkelerinin yeraltı depolama tesislerinde mevcut gaz rezervlerinin seviyesini yüzde 95’e ulaştırdığına dikkat çekilen haberde, bu oranların yaklaşık 102 milyar metreküp aktif doğalgaz hacmi anlamına geldiği ifade edildi.

Daha önce uluslararası haber ajansı Bloomberg, Avrupa ülkelerinin kış mevsimi başlamadan önce gaz depolama tesislerini doldurmak için 104,8 milyar dolar harcadığını yazmıştı.

Ajans, yoğun depolama çabaları için rekor fiyatlar ödeyen AB’nin gaz ihtiyacının yüzde 40’ını karşılayan Rus gazına karşı bağımsızlığı için maddi olarak çok ağır bedel ödediğinin altını çizdi.

Rusya gazı kesti

 

Rusya gaz akışı yeniden başlatıyor

 

Enerjiyi ucuza alıp pahalı satıyorlar, Avrupa kâr kapısı oldu

 

Avrupa'da enerji krizi: Fiyatlar zirveye çıktı!

 

"Avrupa'nın enerji krizi ile başa çıkmak için elinde yeterli fonu var"

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)