E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasa4.4 milyar dolarlık satış olabilir---

4.4 milyar dolarlık satış olabilir

4.4 milyar dolarlık satış olabilir
11 Nisan 2016 - 06:53 borsagundem.com

Standard Chartered'ın Asya'da en az 4.4 milyar dolarlık varlık satışına gidebileceği kaydediliyor

Standard Chartered Plc, konu hakkında bilgiye sahip kaynaklara göre, varlıklarında rekor büyüklükte değer kaybı nedeniyle bilançosunu daraltması ile birlikte, Asya'da en az 4.4 milyar dolarlık varlık satışına gitme arayışında.

Londra merkezli banka, bilginin gizli olmasından dolayı ismini vermeyen kaynaklara göre, GMR Infrastructure Ltd. dahil Hindistan'daki şirketlere verilmiş 1.4 milyar dolarlık sorunlu krediler için potansiyel alıcılar ile görüşme yürütüyor. Kaynaklar ayrıca, Standard Charetered'ın Asya'nın kalan kısmında yaklaşık 3 milyar dolarlık satışı da başlattığını belirtiyorlar.

Standard Chartered CEO'su Bill Winters, 100 milyar dolar civarındaki varlıkların yeniden yapılandırılması ya da bu varlıkların yükünün azaltılması için, bankanın tüm iş hatları ve müşteri ilişkilerini gözden geçirme, riskleri ve getirilerini yendein sıralama taahhüdünde bulundu. Banka, Şubat ayında, gelirlerin düşmesi ve kredi değerlerin düşürülmesinin yaklaşık ikiye katlanarak tarihinin en yüksek seviyesine çıkması ile birlikte, 1989'dan bu yana ilk kez yıllık bazda zarar açıkladı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)