E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasa4.2 trilyon dolarlık işlem olacak---

4.2 trilyon dolarlık işlem olacak

4.2 trilyon dolarlık işlem olacak
10 Kasım 2014 - 07:49 borsagundem.com

Hong Kong ve Şanghay borsaları arasındaki bağlantı bir hafta içinde başlatılacak

Hong Kong ve Şanghay borsaları arasındaki bağlantı bir hafta içinde başlatılacak. Bu sayede yabancı yatırımcılar, Çin 4.2 trilyon dolarlık hisse senedi piyasasına erişim sağlayabilecek.

Düzenleyicilerin yaptığı ortak açıklamaya göre, iki şehirdeki borsaların söz konusu programla 17 Kasım itibarıyla işlem yapmaya başlaması ile sınır ötesi satın alımlara günlük bazda net olarak 23.5 milyar yuan (3.8 milyar dolar) sağlanmış olacak. Yatırımcılar haftalardır başlangıç tarihine ilişkin spekülasyonlar yapıyordu. Açıklamanın ardından Şanghay ve Hong Kong’da borsalar ralli yaparken, Hong Kong Exchanges & Clearing Ltd. yerel saat ile 09:50’de yüzde 3.4 yükseldi. Yuan bir ayın en büyük artışını kaydetti.

Çin söz konusu bağlantı ile sermaye hesabını açmak, yuanın küresel çapta kullanımını desteklemek ve Şanghay’ı uluslararası bir finans merkezi haline getirmek yönünde büyük bir adım atıyor. Yabancı yatırımcıların ülkenin tüketici piyasasına bağı olan Çin şirketlerine bu sayede büyük bir erişimleri olacak.  Başkan Xi Jinping, bu yolla dünyanın ikinci en büyük ekonomisinin ihracat ve altyapı harcamalarına olan bağımlılığını azaltmayı amaçlıyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)