E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaSpor 3 takım daha liglerden çekildi---

3 takım daha liglerden çekildi

 3 takım daha liglerden çekildi
11 Şubat 2023 - 17:49 borsagundem.com

Hatayspor ve Gaziantep FK'nın ardından 3 kulüp daha liglerinden çekildi

Kahramanmaraş merkezli 10 ili vuran şiddetli depremlerin ardından Süper Lig ekipleri, Hatayspor, Gaziantep FK, 1. Lig temsilcisi Yeni Malatyaspor ile Adanaspor ve 2. Lig takımı Diyarbekirspor, bulundukları ligden çekilme kararı aldı. 

Kahramanmaraş merkezli depremler Türkiye'de spor kulüplerini de kötü şekilde etkiledi. Depremin yerle bir ettiği Hatay'da halen kurtarma çalışmaları devam ediyor. Can kaybı 21 bini geçerken depremden etkilenen kentlerin spor kulüpleri mücadele ettikleri liglerden çekiliyorlar. 

İlk olarak Hatayspor mücadele verdiği Süper Lig'den çekilme kararı aldı. Daha Sonra Gaziantep FK da aynı kararı aldı.  Süper Lig ekibi Gaziantep FK, bu sezona devam etmeme kararı aldı. Gaziantep FK'da yönetim kurmak için görevlendirilen Memik Yılmaz, yaptığı açıklamada bu sezon ligden çekileceklerini ifade etti. Gaziantep FK olarak bugün resmi başvuruyu yapacaklarını belirten Memik Yılmaz,

"Depremden hemen sonra Adana'mızı da kapsayacak şekilde 10 ilde OHAL ilan edilmiştir.  Yeni Adana Stadı ve bir kısım tesislerimiz depremde zarar gören vatandaşlarımızın kullanımına açılmış, yabancı futbolcularımız ülkelerine, yerli futbolcularımızın büyük çoğunluğu aileleri ile birlikte kendi şehirlerine dönmüşlerdir."

"Şu an dilekçeyi veriyoruz. Bu sezon çekilmek için dilekçeyi hazırlıyoruz. Kararımız takımın iskeletini bozmama yönünde unun için de kiralık düşünüyoruz. Sağ olsun diğer kulüplerimiz de bize yardımcı olacaklar. En az 1-2 futbolcumuzu kiralık vereceğiz ki maaş yükümüzü alsınlar üzerimizden. Onun haricinde biz oyuncu satmayı düşünmüyoruz. Futbolcularımızla da konuştuk bu anlamda olumlu cevaplar aldık. İnşallah bir sonraki sezon için hazırlıklarımızı yaparak mücadelemizi vereceğiz" diye konuştu.

Spor Toto 1. Lig ekiplerinden Adanaspor'dan yapılan açıklamada, "Yönetim kurulumuzun aldığı karar neticesi, 2022-2023 sezonunun kalan maçlarını bulunduğumuz şartlar itibarıyla devam edilemeyeceği ve bu nedenle ligden çekilme irademizi kamuoyuna duyururuz." ifadeleri kullanıldı.

Adana'nın da içinde bulunduğu 10 şehri etkileyen depremlerin artçı sarsıntılarının sürdüğü belirtilen açıklama, şöyle devam etti:

Yaşananlar nedeniyle Adanaspor olarak ligden çekilme kararı almanın zaruri olduğu vurgulanarak, şunlar kaydedildi:

"Yönetim kurulumuzun aldığı karar neticesi, 2022-2023 sezonunun kalan maçlarını bulunduğumuz şartlar itibarıyla devam edilemeyeceği ve bu nedenle ligden çekilme irademizi kamuoyuna duyururuz. Memleketçe yaralarımızı sarıp, gelecek sezondan itibaren Turuncu-Beyaz formamızla ve taraftarımızla sahada olma ümidi bizi ayakta tutacaktır. Bu süreçte manevi destekleri ile yanımızda olan Türk futbolunun tüm paydaşlarına teşekkür ederiz."

 

Süper Lig'de maçların ertelenme süresi uzatıldı, takım sayısı 17'ye düşüyor

 

Deprem spor kulüplerini de vurdu

Yeni Malatyaspor ligden çekiliyor

Fenerbahçeli Arda Güler, 113. saatte kurtarılan Mesut ile görüştü

Türkiye, Trabzonlu muhtar ile Fenerbahçeli Elif'i konuşuyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)