E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaMakro Ekonomi3. çeyrekte GSYİH arttı---

3. çeyrekte GSYİH arttı

3. çeyrekte  GSYİH arttı
18 Kasım 2013 - 13:42 borsagundem.com

OECD bölgesinde üçüncü çeyrek GSYİH artışı yüzde 0.5 düzeyinde oldu...

İlk derlenen verilere göre OECD bölgesinde yılın üçüncü çeyreğinde GSYİH bir önceki yılın aynı dönemine oranla yüzde 0.5 oranında artış gösterdi. GSYİH artışı bir önceki çeyrekte de aynı oranda olmuştu.
 
İngiltere ve ABD'de GSYİH artışı sırası ile yüzde 0.8 ve yüzde 0.7 oranına yükseldi İkinci çeyrekte bu oranlar yine sırasıyla %0.7 ve %0.6 düzeyinde olmuştu. Japonya'da ikinci çeyrekte yüzde 0.9 olan GSYİH artışı üçüncü çeyrekte yüzde 0.5 seviyesine geriledi. Almanya'da yüzde 0.7'den yüzde 0.3'e Fransa'da yüzde 0.5'ten yüzde 0.1'e gerileme gözlendi.
 
İtalya'da ise ikinci çeyrekte yüzde 0.3 gerilemiş olan GSYİH'da üçüncü çeyrekte yüzde 0.1 düşüş gözlendi . 
 
GSYİH yılın üçüncü çeyreğinde Avrupa Birliğinde yüzde 0.2 ve euro bölgesinde yüzde 0.1 oranında geriledi. İkinci çeyrekte her iki alanda da yüzde 0.3 büyüme yaşanmıştı.
 
OECD bölgesinde üçüncü çeyrek gsyih artışı yıllık bazda ise yüzde 1.4 seviyesinde oldu. İkinci çeyrekte yıllık artış yüzde 1 düzeyindeydi.
Yıllık bazda G7 ülkeleri arasında en güçlü GSYİH artışı yüzde 2.6 ile Japonya'da gözlendi. İtalya ise yüzde 1.9 oranında gerileyen GSYİH'sı ile en büyük daralmanın yaşandığı ülke
oldu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)