E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaSpor2.5 milyar dolarlık takım---

2.5 milyar dolarlık takım

2.5 milyar dolarlık takım
13 Mart 2014 - 04:30 borsagundem.com

İngiliz devi Manchester United futbol takımı, 2.5 milyar dolarlık piyasa değeri ile dünyanın en değerli takımı. Baron Capital, MU'daki payını artırdı

Dünyanın en büyük kulüplerinden Manchester United’da hissesi bulunan Baron Capital Manchester United’daki payını yüzde 24’e çıkardı. Öte yandan Manchester United 2.5 milyar dolarlık piyasa değeri ile dünyanın en değerli futbol takımı durumunda.

Böylece Baron Capital’ın hisselerinin şu anki değerinin ise 151 milyon dolara çıkmış oldu. Böylece yüzde 10’u halka açık olan United’da kulübün sahibi Glazer ailesinin payı ise yüzde 2.5’e indi. Manchester United son zamanlarda İngiltere Premiere Ligi’nde kötü bir performans sergilemesine rağmen hisselerinin fiyatı küçük küçük de olsa yükleniyor. Takımın Nike ile yapacağı yeni sponsorluk anlaşmasından gelecek olan yüklü bir miktar para şirketin hisselerinin hala yükseliş içinde olmasını sağlıyor. United’ın sadece yüzde 10’u halka açık olduğu için Baron Capital hisselerin tümünü toplasa da takımın sadece yüzde 10’una sahip olacak. Şirketin yüzde 10’una sahip olmak ise yönetim kurulunda oy ağırlığının sadece yüzde 1.3’üne sahip olmak demek. Öte yandan Premiere Lig’de Amerikalı girişimcilerin ağırlığının iyice arttığı gözüküyor. UEFA’nın önümüzdeki yıllarda kulüp satın almaları ve harcamaları konusunda bir üst limit getirmesi de gündemde.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)