E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündem24 saatte 100 milyon dolar geldi---

24 saatte 100 milyon dolar geldi

24 saatte 100 milyon dolar geldi
07 Haziran 2023 - 08:40 borsagundem.com

Mehmet Şimşek’in ekonomi yönetimini üstlenmesi, piyasalar tarafından olumlu karşılandı. Uluslararası piyasalar mesajı doğru okudu ve Şimşek’e geniş kredi açtı. 24 saat içerisinde yurtdışından 100 milyon dolar para girişi yaşandı.

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin tamamlanmasıyla birlikte ekonominin başındaki isim değişti. Yeni dönemde Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek oldu.Mehmet Şimşek'in yeniden ekonomi yönetiminde görev alması piyasalarda pozitif karşılandı. Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi'nin konu ile ilgili kaleme aldığı yazısı şu şekilde:

Cumhurbaşkanlığı töreni daha öncekilerden farklıydı. Dünya liderinin töreniydi.

Dünya kendini 5 yıl daha Recep Tayyip Erdoğan’a göre hazırlıyor.

Güçlü ekonomi yönetimi arkasında güçlü bir siyasi irade olduğu zaman anlam kazanıyor. Şimdi yaşadığımız tablo bu.

Ekonomide Mehmet Şimşek dönemi

Yeni bir dönem başlıyor. Yeni dönemin en önemli göstergelerinden biri ekonomi olacak. Ekonominin olmazsa olmazı ise güven. Mehmet Şimşek’in ekonomi yönetimini üstlenmesi, piyasalar tarafından çok olumlu karşılandı. Mehmet Şimşek’in görevi devralırken rasyonel ekonomiye dönüşle ilgili verdiği mesajlar yeni dönemin öngörülebilirliği açısından önemliydi.

100 milyon dolarlık para girişi

Uluslararası piyasalar mesajı doğru okudu. Şimşek’e geniş kredi açtı. Pazartesi gününden itibaren sadece 24 saat içerisinde yurtdışından 100 milyon dolar para girişi yaşandı. Ekonomiyle ilgili yeni politikaların uygulanmaya başlamasıyla bu trendin yükseleceği gözleniyor.

Risk priminde düzelme

İkinci bir veri ise Türkiye’nin kredi risk primiyle ilgili göstergelerdeki düzelme. Seçimden önce 700’e kadar çıkan CDS oranları kabine açıklandıktan sonra 5 Haziran itibarıyla 493.3’e kadar geriledi.

Ekonomide ilk adım doğru atıldı. Ekonominin ilacı olan güven sağlandı.

Mehmet Şimşek, Gaye Erkan ile görüştü

 

Bakan Şimşek operasyona Merkez’den başladı

 

Bakan Şimşek'ten şeffaflık vurgusu

 

İşte Şimşek'in Erdoğan'a sunduğu Ekonomi Politika Eylem Planı

 

Mehmet Şimşek'in ilk operasyonu Merkez Bankası'na mı olacak?

 

Şimşek, ekonomi yönetimini üstlenmeyi kabul etti

 

Piyasalarda 'Şimşek' etkisi: CDS düştü, BİST yükseldi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (21)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • acacu07 Haziran 2023 16:37

    Seçimden önce merkez günde 200-300 m dolar satıyordu kuru tutabilmek için. 100m dolar para mı, neye çare olur?

  • Ahmet özbok07 Haziran 2023 12:54

    Ahmetcigim troll maasin yatmadi mi neredesin?

  • Real by07 Haziran 2023 12:19

    Her 100 milyon $ a %10 giderse yanmışız. Tefeci faizi bile bundan ucuz kalacak bent yıkıldı hepberaber altında kaldık.

  • papatya fali07 Haziran 2023 11:48

    Bu hesaba göre 100 milyon daha gelirse dolar 40 tl mi olacak ?Ekonominin kitabını yazmadığım için anlayamadım.

  • MERHALET KUŞUÖTMEZ07 Haziran 2023 11:04

    Amaç RTE yıllarca yanlış kararları ülkeyi bu duruma getirdi hep ben bilirim mantığı ekonomi üniversitelerini koç gibi gençler boşuna okumuşlar demek ki.Ekonomiyi aşırı ısındırdı sürekli dövizi yurtdışına kaçırttı şimdi ise toplamaya çalışıyorlar ama çok acı olacak.Döviz 25-26 TL getirecekler faizleri % 30-40 yapacaklar o zaman piyasada hareketlilik artık olmas gelen zamlar zaten gelmiş olacak iki üç sene enflasyon artık olmaz.yurtdışından otomobil ve lüks ürünler artık eskisi gibi kimse alamayacağı için konut otomotiv lüks tüketim azalacaktır bunu bilmek için ekonomist olmaya gerek yoktur.ama her şeyden acısı öyle bir ana muhalefet parti genel  başkanı ve milletvekilleri var ki hep söylemleri ülkenin parçalanma söylemleri basiretsizliz vizyonsuzluk projesizlik bu iktidara halkı mecbur bırakmıştır.

  • Açıkça07 Haziran 2023 17:22

    Be akıl fukarası hala ta bilmem 10  yıl önceye takılımış !  HYatırımcı  sizin zeka sorununuz mu var?  Lafı  evirip çevirip aynı kelamları tekrarlamak hastalığını bırakın.  Pkk ve fetoş katillerine af ile bunu nasıl aynı görüyorsunuz?  Ukrauyna Rusya savaşı Dünya da gıda enflasyonunu meydana getirdi Siz önce bir zeka  testinden geçin!  En basit en somut anlaşılabilir konuları  bile hödük  kafası ile oraya buraya çekmek cehalettetn  öte bir şeydir. SON OLARAK KATİLLERE ALÇAKLARA AF VE HOŞGÖRÜ YOK EĞER BU APTALLIKTA ISRAR EDERSENİZ  FELAKETİNİZ OLUR BU KADAR APTAL OLMAK İÇİN NASIL ÇABA SARF EDİYORSUNUZ?

  • yatırımcı07 Haziran 2023 13:32

    Açıkça ya cevap bir kere RTE'nin kendisi ekonomiyi yönetiyor. Mehmet şimşek e dolandırıcı diyen muhalefet miydi. yıllarca açılım diyerek PKK ile Oslo da görüşen de mi muhalefetti. Fetöyü içinde barındıran da mı muhalefetti. Rusya ve ukrayna da ki enflasyona bakıp ondan sonra savaşın ekonomi sonucu yorumlayın

  • Açıkça07 Haziran 2023 11:52

    Boş ve geöersiz ifadeler!  Covid 19 , Yangınlar seller  depremler Dünya da özellikle tetiklenen Ukrayba Rus savaşı gıda emtia krizini meydana getirdi. Her ne haltsanız  eleştiri yaparken  sanki hiç bir şeyden etkilenmeyen bir ada ülkesi gibi RTE kendi başına ülkeyi yönetip  fevri davranışlar sergilemiş gibi sersemce ergen  ifadeler ya akılsızlığın ya da kötü niyetin belirtisidir.  Muhalefete gelince  hiç bir kırmızı çizgisi olmayan feto ve pkk lılara af vaad eden üstelik Kardeş ülke Azerbaycan ı es geçip yeni bir bğlantı projesi ayarlayan kısacası Türk Mülletine olan düşmanlığını açıkça sergileyen Bu ülkede büyük projeler imza atıp  hizmet eden iş adamlarını çete ilan edip Türkiye yi uyuşturucu ve kara para cenneti ialn eden de bunlardır. 

  • Mustafa07 Haziran 2023 10:48

    Dünya kendini 5 yıl daha Recep Tayyip Erdoğan’a göre hazırlıyor. 2 yıl içinde seçim var ne 5 yili

  • Mustafa07 Haziran 2023 14:43

    Baran salağı kemal malini çapsız ayyaş muhalefeti temizliyorum.15 kere yenilip hala anlamayanlari temizliyorum.Demokrasi de deyip te demokrat olmayanları temizliyorum anladın mı aptal

  • baran07 Haziran 2023 13:10

    Neyi temizliyosun gerzek ergen?  

  • Mustafa07 Haziran 2023 12:01

    Kemal Kılıçdaroğlu gitmeden seçim falan olmaz önce karşı cephenin toptan temizlenmesi lazım.Peygmber gelse kurtaramaz bu ekonomiyi hortum ucu başka yere aktığı müddetçe muhalefet kazansa 30 olmaz 25 olurdu hepsi bu kadar

  • baran07 Haziran 2023 11:59

    Sonra ne olacakmış?  Her şey çok güzel mi olacakmış?  Şu pis yalanlarınızı bırakın artık.  Şahısları da bir kenara koyun.  Diyelim ki hiç tanımaduığınız biri sırf değişim olsun diye hasbelkader başkan oldu.  Ya da olduruldu!  Peki bunca çabaya vs. kalkınma çabalarına rağmen her durumda  bu ülkeyi aşağı çekmeye çalışan her olumsuızluğa katalizör olan  her şeyi kötüleyen ergen kafası ile her şeye tu kaka diyen yaşlı ve orta yaşlı hödük takımı bak işte o zaman layığınızı bulmuş olacaksınız. İşte tam o sırtınızda zorla taşıyıp getirdiğiniz kadro sizin tam ağzınızın içine edecektir. Hem de sırıta sırıta.  Olacak olan bellidir sizin zihniyetinizde ki tiplerin tamamının akıbeti hiç değişmez.

  • ALİ KODUŞ07 Haziran 2023 11:00

    Tamam da muhalefet darmadağın olmuş söylemleri ve vaadleri kokunç ülkeyi parçalanır ise ne olacak.kim iktidara gelse bu döviz yine hortlayacak idi.sende amma safsın.

  • Ahmet Özbir07 Haziran 2023 10:42

    doların 25 tl olacağını öğrendikleri için gelmişlerdir. dolar 25 olunca, faiz %25e çıkınca bozdurup mevduata yatırırlar. o zaman da borsa düşer

  • Bir bilmeyen07 Haziran 2023 10:31

    Demek dolar o yüzden yükseliyor anladım.

  • Ssk Emekli 07 Haziran 2023 10:28

    Prim günü az olanla çok olan aynı maaş olurmu kademeli olması gerek ozaman adalet olur acil intibak bekliyoruz biz arada ezilecegizmi hep

  • Kaçan Grup 07 Haziran 2023 09:43

    cebinizi kollayın maazallah

  • Servergazi07 Haziran 2023 09:15

    Bu Ne biçim iş anlamadım.Dolar Euro hergün uçuyor.100 milyon dolar gelmiş yesinler senin dolarını

  • Para doks07 Haziran 2023 08:55

    Türkiye'de ki doların bundan haberi yok sanırım

  • Ahmet Özbir07 Haziran 2023 10:43

    tüik rakamlarına göre 2023 yılında üretilen doğalgaz miktarı 2022 yılında üretilenden az. ama millet karadenizden gaz çıktı diye mayıs ayında bedava doğalgaz kullandı