E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasa2021’de borsaların en büyük riski enflasyon---

2021’de borsaların en büyük riski enflasyon

2021’de borsaların en büyük riski enflasyon
08 Aralık 2020 - 11:02 borsagundem.com

Aşı haberleriyle oluşan boğa piyasası dot-com krizi öncesi yatırımcı duyarlılığını andırıyor. Ancak küresel borsalar merkez bankalarının pandemi karşıtı para politikalarıyla birlikte enflasyon krizi gelecek seneye damga vurabilir

BORSAGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Küresel borsalarda boğa piyasası aşıya ilişkin olumlu haberlerle birlikte desteklendi. Bu aynı zamanda piyasalarda dot-com balonu benzeri bir krizin oluşabileceği endişelerini de beraberinde getiriyor.

ABD merkezli yatırım danışmanlığı şirketi Bleakley Advisory Group’un Baş Yatırım sorumlusu Peter Boockvar boğa piyasasının tehlikeli seviyelere geldiği konusunda uyardı.

CNBC’nin haberine göre, Boockvar yatırımcı iyimserliğinin dot-com balonu öncesi derecelere ulaştığı konusunda endişe ediyor. Boockvar, “Yatırımcı duyarlılığı tıpkı 2000 öncesinde olduğu gibi coşkun hale gelmeye başladı” ifadelerinde bulunarak yatırımcıların boğa piyasası heyecanına ara vermesi gerektiğini belirtti.

Yatırım uzmanı Citi’nin panik-coşku modelinin kendisini desteklediğini belirtiyor. Citi’nin söz konusu piyasa modellemesinde aykırı bir gösterge olan borsa coşkusu geçtiğimizi birkaç ay içerisinde yükseliş gösteriyor.

Bookvar, “Yatırımcı duyarlılığı tam anlamıyla alışılmışın dışında. Bu genellikle aşırı bir biçimde hassas olduğunuz anlamına gelir” açıklamasında bulunak borsalarda geri çekilmeyi işaret etti.

Yatırım uzmanına göre borsaları aşağıya çekmesi beklenen en yakın değişken enflasyon korkusu. Boockvar, “10 yıllık ABD Hazinesi tahvilleri verimi %1’in altında. Eğer 10 yıllık tahvillerde %1’in yukarısına olan hareket onay alırsa bu hisse senetleri piyasasının geri çekilmesi için mükemmel bir katalizör olur, rehavetin ve anlamsızlığın bir kısmını dışarıya atar” sözlerini kullandı.

Yılın büyük bir kısmında enflasyonu takip eden Boockvar 2021’in borsa hikayesinde enflasyonun başrolde oynayacağını düşünüyor. Yatırım uzmanı, “Emtia fiyatları arttı. Bu hafta önümüze gelen tüketici fiyat endeksleri fiyat baskısının genellikle iyi yönde devam ettiğini gösteriyor” dedi.

Boockvar'a göre, merkez bankalarının pandeminin ekonomik etkisini hafifletmek amacıyla tasarladığı paraya kolay ulaşım politikaları da ekonomide krize neden olacak.

Yatırım uzmanı, “2021’de aşıya sahip olunacak ve kovid dikiz aynasında kalmış olacak. Ancak bu enflasyon hikayesiyle karşı karşıya kalınacak” ifadelerine yer vererek gelecek yılın borsalar için yatay seyirde geçeceği görüşünü dile getiriyor.

 

Altın fiyatları toparlanıyor

 

Borsa İstanbul'da yükseliş çabası

 

Salgın kaynaklı endişeler risk oluşturuyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)