E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket Haberleri2017'de herkesin çalışmak istediği firmalar belirlendi---

2017'de herkesin çalışmak istediği firmalar belirlendi

2017'de herkesin çalışmak istediği firmalar belirlendi
08 Aralık 2016 - 00:34 borsagundem.com

ABD'de yapılan önemli bir araştırmada, çalışanların memnun olduğu ve 2017 yılında da girilmek istenecek firmalar açıklandı

İş kollarıyla ilgili veri toplayan otorite web sitesi Glassdoor tarafından yapılan yeni araştırmayla birlikte 2017 yılında ABD'de çalışabilecek en iyi firmalar belirlendi. Listenin başında ise Bain & Comapny, Facebook ve Google yer aldı.

Uluslararası danışma firması Bain & Company listeye bir numaradan giriş yaparken, 5 yıldızlık sistemde 4.6 yıldız kapmayı bildi. Üstelik firma, Glassdoor araştırmalarının son 9 yılında üçüncü kez ilk 10'a girmeyi başardı.

İkinci sırada ise Facebook gelirken, bu firmayı çalışanlar 'açıklık ve çeşitlilik' yönünden beğendiğini dile getirdi. Çeşitlilikten kasıt aslında ırksal anlamda ve her ne kadar böyle söylense de, şu anda Facebook çalışanlarının sadece yüzde 2'si siyasi, yüzde 4'ü İspanyol-Meksika kökenli. Ayrıca Facebook'un işgücünün sadece yüzde 33'Lük kısmını kadınlar oluşturuyor. Buna rağmen firmanın CEO'su Mark Zuckerberg, çalışanları tarafından yüzde 98 olumlu oy almayı başardı.

Üçüncü sırada Boston Consulting Group 4.4 yıldızla bulunurken, dördüncü sırada ise adı artık Alphabet olan Google geldi ve çalışanlardan yine 5 üzerinden 4.4 yıldız aldı. Beşincilik ise World Wide Technology'e gitti.

Araştırma, 1000'in üzerinde çalışanla yapıldı ve bu kişilere geçmiş yıllardaki tecrübeleri soruldu. Listede ilk 10 şu şekilde ve pek çoğunu teknoloji firmaları oluşturuyor:

1. Bain & Company - 4.6
2. Facebook - 4.5
3. Boston Consulting Group - 4.4
4. Google - 4.4
5. World Wide Technology - 4.4
6. Fast Enterprises - 4.4
7. In-N-Out Burger - 4.4
8. LinkedIn - 4.4
9. Adobe - 4.3

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)