E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaYaşam-Magazin2015 popo yılı olacak---

2015 popo yılı olacak

2015 popo yılı olacak
26 Aralık 2014 - 06:41 borsagundem.com

Yeni yılda “yeni bir ben” olmak isteyenler, yine estetik cerrahların kapısını çalacak

Ünlü  moda dergisi Vogue tarafından da açıklandığı gibi estetik dünyasında büyük kalçalar öne çıkmış durumda. Kim Kardashian, Jennifer Lopez gibi ünlü isimlerin öncüsü olduğu geniş kalçaları görsel medyada sık sık göreceğiz. Estetik Cerrah Dr. Osman Şenel de popo ameliyatlarının gerek yurt içi gerek yurt dışı taleplerinin arttığı görüşünde: “Popo ameliyatları genel ya da bölgesel anestezi ile yapılır ve iyileşme süreci oldukça kısadır. Büyük ve sarkmış bir poponun müdahalesi zordur her zaman istenilen sonucu vermez. Çünkü büyük bir popoyu küçültmek mümkün değildir. Dolayısı ile bu rahatsızlıkla bana danışan hastalarıma her şeyi anlatırım. Küçük bir popoyu, yuvarlak olduğundan daha büyük gözüken güzel bir popo haline dönüştürebiliriz. Başarılı sonuca ulaşmak için kişinin anatomik çatısı çok önemlidir” diye ekliyor.

KÜÇÜK VE DOĞAL GÖĞÜSLER YILI

Dolgun ve doğallıktan uzak, silikonlu iri göğüsler artık geçmişte kaldı. 2015 yılında göğüsler doğal ve küçük bir görünüme kavuşuyor. Yani 90 bedenden 80’e doğru bir küçülme var diyebiliriz. Dr. Osman Şenel, son teknoloji meme protezleri (akıllı jelli silikon protezler) sayesinde elde edilen ameliyat sonuçlarının doğallığı ve kişiye özgü planlama imkanları sunduğunu belirtiyor: “Yeni kuşak akıllı protezlerin teknolojik olarak en büyük avantajlarından biri de, protezlerin artık daha çok şekil ve ebat çeşitliliği göstermeleri. Plastik cerrahlar olarak, son derece güvenli, hastanın meme dokusuna uyumlu, dokunulduğunda bile anlaşılmayan meme büyütme ameliyatları yapabiliyoruz. Gelişen teknoloji sayesinde özellikle üç-dört santimlik bir kesi ile meme başından ve memenin altından ameliyatlar gerçekleştirebiliyoruz. Sonrasında gerekirse, lazer uygulamaları ile ameliyat izleri görünmez hale getirilip, hastaların memnuniyeti artırılıyor. Yine son iki üç yıldır, göğüs büyütme ameliyatlarında, silikon protezlere alternatif olarak, hastadan alınan yağ dokusu, özel işlemlerden geçirilerek, göğüs bölgesine enjekte ediliyor. Meme dokusunu, yağ enjeksiyonuyla, yarım beden kadar büyütmek mümkün.”

BOTOKS YİNE YERİNİ KORUYOR

Son 15 yıldır göz çevresi, kaş ortası ve alın bölgesinde kas hareketlerine bağlı olarak mimik kırışıkların tedavisinde başarı ile kullanılan botoks, 2015 yılında da yine revaçta olacak. Ancak doğallık trendi ön planda.Yani mimik kaybı olmadan, fark edilmeyen botoks uygulamaları yapılacak. Düzenli uygulamalar sonrası aktif kırışıkları da engelleyen botoksla ilgili şunları söylüyor Dr. Şenel: “Hiçbir yan etkisi olmadığı gibi, 4-6 ay sonrası etkisi geçer. Ancak yüz anatomisini bilmeden, kasların gücüne göre doğru ayarlama yapılmadığı takdirde ‘uzaylı gibi’ mimiksiz ifadesiz bir yüz görüntüsü oluşur. Bu etki geçici de olsa 3-4 ay kadar kişi için sıkıntılı bir durum. 

MADDE MADDE 2015

- Estetik dünyasındaki doğallık trendi 2015 yılında da sürüyor. Abartılı silikonlar, dolgun dudaklar, uzaylı gibi kaşlar ve minicik burunlar yerini; tamamen doğal estetik dokunuşlara bırakıyor.

- Kim Kardashian ve Jennifer Lopez’inki gibi diri ve geniş kalçalar çok konuşulacak ve uygulanacak.

- Göğüsler 90 bedenden 80’e iniyor. Doğallık ve küçüklük ön planda. Hatta artık silikon yerine kişinin kendinden alınan yağ enjeksiyonlarıyla göğüsler şekillendiriliyor.

- Nano yağ enjeksiyonları: Kök hücre ile zenginleştirilmiş yağ enjeksiyonları hem yüze hem vücuda uygulanıyor. 

- Estetik olduğu anlaşılmayan karakteristik burunlar ön planda olacak. 

- Uzun ve şekilli bacaklar için estetik yaptıranlar artıyor.  

- Botoks ve dolgularda doğallığı koruyan dokunuşlar yapılıyor.

- Estetik ameliyatlar daha kısa sürerken, iyileşme süreleri de kısalıyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)