E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündem121 yıl hapsi istenmişti, tahliye edildi---

121 yıl hapsi istenmişti, tahliye edildi

121 yıl hapsi istenmişti, tahliye edildi
29 Mayıs 2021 - 10:15 borsagundem.com

Eskişehir'de, sözde dergah adıyla kurulan çiftlik evinde, psikolojik rahatsızlığı olan kişileri tedavi etme bahanesiyle dolandırıcılık yaptığı belirtilen Sibel Gönül, 121 yıl hapis cezası istemiyle yargılandığı davada tahliye edildi

Eskişehir 3´üncü Ağır Ceza Mahkemesi´nde, dini inanç ve duyguların istismarı suretiyle dolandırıcılık suçundan Sibel Gönül´ün tutuklu, avukat oğlu Sadık Hamza Gönenli, Serkan D. ve Hasan Can B.´nin tutuksuz yargılandığı davaya devam edildi. Duruşmaya Sibel Gönül, cezaevinden SEGBİS üzerinden katıldı.

YURT DIŞI YASAĞI VE İMZA ŞARTIYLA TAHLİYE
Sibel Gönül´ün avukatları, suçun işlendiğine dair dosyada delil olmadığını öne sürerek pandemi nedeniyle müvekkilinin tahliyesini talep etti. Mahkeme heyeti, Sibel Gönül´ün tutuklulukta kaldığı süreyi göz önüne alarak yurt dışına çıkış yasağı ve hafta da 1 gün polis merkezine giderek imza atması şartıyla tahliyesine karar verdi.

SAVCILIK İTİRAZ ETTİ
Eskişehir Cumhuriyet Başsavcılığı, mahkemenin kararına itiraz etti. Savcılık itiraz dilekçesinde, "Sibel Gönül´ün yapılan duruşmada tahliyesine karar verilmiştir. Sanık Sibel Gönül´ün dini inanç ve duyguları istismarı suretiyle dolandırıcılık suçundan yargılandığı, sanığın üzerine atılı suçun vasıf ve mahiyeti, sanığın dinlenmeyen müşteki ve diğer katılanlar üzerinde baskı kuracağı hususunda kuvvetli şüphe bulunduğu anlaşılmakla, sanık hakkında yapılan itirazımızın kabulü ile sanık Sibel Gönül hakkında tutuklamaya yönelik yakalama kararı çıkarılmasına karar verilmesi kamu adına talep olunur" denildi.

HAKKINDA 121 YIL HAPİS İSTENİYOR
Keskin Mahallesi'nde, 10 dönümlük arazide sözde `dergah´ olarak kullanılan çiftlik evinde, psikolojik rahatsızlığı bulunan kişileri para karşılığında ilginç yöntemler kullanarak tedavi ettiğini öne süren Sibel Gönül´ün dolandırıcılık yaptığı şikayetleri üzerine jandarma 2019 yılı Ağustos ayında operasyon düzenlemişti. Gözaltına alınan avukat oğlu Sadık Hamza Gönenli tutuklanırken, firar eden annesi Sibel Gönül ise kısa süre sonra Sakarya'nın Serdivan ilçesinde yakalanmıştı.

13 MİLYON LİRALIK VURGUN İDDİASI
Yaklaşık 13 milyon liralık vurgun yaptığı iddia edilen Sibel Gönül ve avukat oğlu Sadık Hamza Gönenli ile tutuksuz sanıklar Serkan D. ve Hasan C.B. hakkında, 'nitelikli dolandırıcılık' suçundan 121 yıla kadar hapis cezası istemiyle Eskişehir 3´üncü Ağır Ceza Mahkemesi´ne dava açılmıştı. Mahkeme safhasında Sadık Hamza Gönenli de tahliye olmuştu.

Kiralık villa dolandırıcılığı

Antalya'da dolandırıcılık operasyonu: 4 gözaltı

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (12)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ALİ KODUŞ29 Mayıs 2021 22:46

    Her ilimizde en az bunun gibi 50-100 kişi vardır dini amaçlarına alet eden.bu daha aysberg görünen yüzü olduğunu düşünüyorum.mesala ben bir gün birisine şahit oldu.gençliğini bilir idim içki masasından kalmaz her türlü pisliği yapan adam gitmiş yurtdışındaki bir din fakültesinden iki senelik eğitim almış cinciliğe başlamış idi.şok oldum resmen.bunlara inanıpta giden zaten islam dininden yüce ALLAH atıyor bilmeyerekde giden ise günah işlemektedir.eğer psikolojik sorunların var ise bunun dokturuna careni bulana kadar gideceksin.bir de dünya kafanı hiç bir şeye takmayacaksın çünkü ALLAH tan başka her şey boştur.diğerleri bir aksesuardır.öyle karı, kız, oğul kardeş akraba...bunlar boş şeylerdir ...kazığı yiyince anlarsınız.

  • FİNANSŞÖR29 Mayıs 2021 22:35

    Söyle sahte tekkesinin, sahte yolmahanesinin fotoğrıfına bakınca bunun islamla falan alakası olmadığı hemen anlaşılmakta.sonra din kültürümüzde böyle kadın kimseler yoktur.baştan kendisini belli ediyor daha çok sahtakarlara.eğitimini sorsanız büyük ihtimalle ilkokul mezunudur.dinin D sini dahi bilmez.

  • HASAN SABBAH29 Mayıs 2021 21:04

    Söyle güzel, akıllı, götürücü bir kadana sahip olamadık da ona yanarım.bizimkiler bizim ömrümüzü götürdü de ona yanarım.

  • Demircan KIZILCANLAR29 Mayıs 2021 21:02

    Kadınının fotoğrafına bakarmısınız milyarlarca para götürmenin mutluluğu içinde.

  • AHMET ÖZÜSÖZÜBİR29 Mayıs 2021 21:01

    Zaten hep böyle olmamışmıdır.Büyük suç işleyenlere adalet falan işlemiyor.Ulu Önder ATATÜRK bugün yaşasa idi bu tür simsarlarını idam eder idi.ATATÜRK ü temsil edemeyen milletvekilleri neden büyük suç örğütleri cenneti yaptı ülkemizi anlamak istiyoruz.Daha ne yapsın daha ne yapmalıki  içeri atılsın.bu dergah denilen bina da yıkılmalı yoksa daha kaç milyar dolarlar götürecektir.

  • ALİ RIZA KESTANECİGİLLER29 Mayıs 2021 14:59

    ALLAH kuralları koymuş bizlerde onun kurallarını bozar isek bu türlü soyguncu dolandırıcı ve din simsarları daha çok halkı dolandırırlar.

  • BEHLÜL GÖZÜKIRPIK29 Mayıs 2021 14:57

    Yüce ALLAH ımızı ve emirlerimizi iyi tanımaz, islamimiyeti tam anlamı ile tanımaz isek bu türlü dolandırıcılar daha çok ekmek yerler.Etiketimiz müslüman fakat müslümanlığı M sını bilmiyoruz.aslında bu tür insanların idam edilmesi gerekir.

  • Aga29 Mayıs 2021 12:41

    Din her zaman ekmek kapisi olmustur buna varana kadar neler var ulkemizde neler

  • Hehe29 Mayıs 2021 12:33

    Sasirdikmi yine adalet allahtan baska ulkede yok

  • KASIM YANTIR29 Mayıs 2021 11:50

    Güzel avratmış.......daha bunun yanına varmadan güzelliğine çarpılıp servettini seve seve verir kardeş.

  • GENÇOSMANOĞLU29 Mayıs 2021 11:28

    What.

  • ALİ HAYDAR TANRIKULU29 Mayıs 2021 10:32

    ÜLKEMİZİN MALESEF ADALET SİSTEMİ BAŞTAN SONA KADAR BOZUK.BUNDA HAKİMLERİMİZİN HİÇ BİR KUSURLARI YOKTUR.ÜLKEYİ YÖNETTİKLERİNİ ZANNEDEN 600 MİLLETVEKİLLERİ NE YAPIYORLAR SÖYLERMİSİNİZ.HEPSİNİN ALTLARINDA SON MODEL MERCEDES OTOMİLLER DANIŞMANLAR KORUMALAR ÖZEL OLAR EKMEK VE SU GARİBAN  VATANDAŞTAN BİR KIYAK EMEKLİLİK BELKİDE ÖMÜRLERİ BOYUNCA KIYAK MİLLETVEKİLLİĞİ.HEPSİ RANT VE İKTİDAR DERDİNE DÜŞMÜŞ  HEPSİNDE DE GÜZEL KONUŞMALAR İNSANLARI ETKİLER HİPTONİZE ET DÜZENİNİNİZ SÜRSÜN.BÜYÜK GÖTÜREN MALESEF BU VE BUNLAR GİBİ İLE KATİLLER DOLANDIRICILAR SOYGUNCULAR HAPİSTE FALAN YATMIYORLAR  .