E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündem109 Kara Şahin Türkiye'de üretilecek---

109 Kara Şahin Türkiye'de üretilecek

109 Kara Şahin Türkiye'de üretilecek
11 Nisan 2016 - 06:48 borsagundem.com

Bakan Işık, 109 BlackHawk (Kara Şahin) helikopterinin Türkiye'de

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Savunma Sanayii Müsteşarlığı (SSM) ile Sikorsky arasındaki “Genel Maksat Helikopter Projesi” kapsamında 109 BlackHawk (Kara Şahin) helikopterinin Sikorsky lisansı altında Türkiye’de üretileceğini belirterek, “Sikorsky ilk defa bu projeyle uluslararası satışlarda Türk sanayisi iş payı çerçevesinde, Türkiye’deki yerli sanayi kabiliyetlerini kullanma taahhüdü verdi” dedi.

Ar-Ge işbirliği

ABD programı kapsamında hava taşıtı şirketi Sikorsky’i ziyaret eden Işık projenin ana yüklenicisinin Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ (TUSAŞ), ana alt yüklenicisinin Sikorsky, yerli alt yüklenicilerinin ise Aselsan, Tusaş Motor Sanayii AŞ (TEI) ve ALP Havacılık AŞ olduğunu belirtti.

Işık, Türkiye ve Sikorsky arasında gelişen işbirliğinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Sikorsky fikri sınai mülkiyet hakları kendisinde olmayan kalemlerle ilgili, orijinal ekipman imalatçıları ve muhtemel Türk sanayi partnerleri arasında toplantı yapılmasını sağlayacak ve bu toplantıları koordine edecek. Bu madde kapsamında TUSAŞ, ASELSAN, TEI ve ALP Havacılık AŞ dışındaki yerli firmalara da iş payı verilmesi önem arz ediyor” diye konuştu.

Fikri Işık, Sikorsky’nin Türkiye ile sadece üretim alanında değil, helikopter araştırma geliştirme (Ar-Ge) konusunda da işbirliği yapmak istediğine dikkati çekti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)