E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaTeknik Analiz106 bin üzeri kapanışlar yükselişin habercisi---

106 bin üzeri kapanışlar yükselişin habercisi

106 bin üzeri kapanışlar yükselişin habercisi
27 Şubat 2019 - 09:03 borsagundem.com

Yukarı yönlü hareketlerin devamında daha önce test edilen 105.930 seviyesi ilk önemli direnç ve ayrıca 106 bin üzerindeki olası kapanışlar endeksteki yükselişlerin hız kazanmasına katkı sağlayacaktır.

"KÜRESEL PİYASALARDA SAKİN GÖRÜNÜM DEVAM EDİYOR

Piyasa Gündemi ABD Temsilciler Meclisi, "ulusal acil durumun" iptal edilmesini öngören tasarıyı onayladı. Dün küresel piyasalarda dalgalı bir görünüm etkili olurken küresel piyasaların gözü 27 - 28 Şubat tarihleri arasında görüşmeleri beklenen ABD Başkanı Trump - Kuzey Kore Lideri
Kim zirvesinde olacak. Ayrıca bugün Trump'ın damadı ve danışmanı Jared
Kushner'in Ankara'ya gelerek Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşmesi bekleniyor.

BIST-100 GÜNE BAŞLANGIÇ

Küresel hisse piyasaları dün sabah saatlerinde hafif satıcılı bir seyir izlenirken günün ikinci yarısında bir miktar toparlanma kaydetti. Yurt dışı piyasalardaki görünüme paralel bir seyir izleyen BIST-100 Endeksi ise gün sonunda etkili olan alımlarla birlikte pozitif ayrışarak günü %0,72'lik bir yükselişle tamamladı. ABD borsaları dün günü yataya yakın hafif düşüşlerle tamamlarken, bu sabah ABD vadelileri yatay bir seyir izliyor. Asya piyasalarında genel olarak yeşil bir renk hâkim. Avrupa borsalarının güne yataya yakın açılışlarla başlamaları bekleniyor. Endeks kapanışında 5,30 - 5,31 aralığında bulunan Dolar/TL, 08:40 itibariyle 5,30'lu seviyelerden işlem görmekte. Bu görünüm altında BIST- 100 Endeksi'nin güne yataya yakın bir açılışla başlamasını bekliyoruz.

BIST-100 STRATEJİ

Yurt dışı piyasalardaki zayıf görünüme paralel dalgalı bir seyir izleyen BIST-100 Endeksi günün ikinci yarısında kapanışa doğru hız kazanan alımlarla günü 105 bin seviyesinin hemen üzerinde tamamladı.
Endeksin daha önceki 106 ve 105 bin zirvelerinden geçen ve 103.800 seviyesine denk gelen trend üzerindeki seyrini sürdürmesi hafta başında oluşan olumlu teknik görünümün korunmasına katkı sağladı.

Yukarı yönlü hareketlerin devamında daha önce test edilen 105.930 seviyesi ilk önemli direnç noktası olacaktır. 106 bin üzerindeki olası kapanışlar endeksteki yükselişlerin hız kazanmasına katkı sağlayacaktır. Geri çekilmelerde ise 103.800 seviyesini güçlü destek olarak takip ediyor ve bu seviye altındaki olası kapanışlarda satış baskısının artış kaydedebileceğini değerlendiriyoruz. "

Gedik Yatırım

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)