E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaTeknik Analiz100.650 geçilmediği sürece temkinli olunmalı---

100.650 geçilmediği sürece temkinli olunmalı

100.650 geçilmediği sürece temkinli olunmalı
09 Temmuz 2019 - 09:21 borsagundem.com

'Kapanışın 98.500 üzerinde olması olumlu olmakla birlikte endeks 100.650'yi geçemediği sürece yukarı yönlü hareketlere temkinli yaklaşmak gerektiğini düşünüyoruz'

"ABD'de beklentilerin üzerinde gelen istihdam verisi sonrasında Fed'in temmuz ayında faiz indirimine gideceğine dair beklentiler güç kaybetti. Bu kapsamda bu hafta Fed üyeleri ile üç günlük süreçteki Fed Başkanı Powell'ın konuşmaları yakından takip edilecek olup beklentilerin üzerinde etkili olacaktır. TCMB'de başkan değişiminin ardından dün TL varlıklarda satış baskısı artış kaydederken önümüzdeki süreçte S-400 ve ABD - Türkiye ilişkilerinin seyri gündemdeki yerini korumaya devam edecektir.

Açıklanacak Önemli Ekonomik Veriler

15:45 - Fed Başkanı Powell Konuşması Önem: Yüksek

BIST-100 Güne başlangıç

Fed'e yönelik faiz indirim beklentileri güç kaybederken küresel hisse piyasalarında satış baskısı artış kaydetti. TCMB Başkanı Çetinkaya'nın görevden alınmasının ardından TL varlıklar atış baskısı altında kalırken BIST-100 Endeksi %0,94'lük bir düşüşle 98.695 puandan tamamladı. ABD borsaları dün günü düşüşlerle tamamlarken, bu sabah da ABD vadelileri hafif satıcılı bir seyir izliyor. Asya piyasalarında genel olarak kırmızı bir renk hâkim. Avrupa borsalarının güne hafif satıcılı bir açılışla başlamaları bekleniyor. Endeks kapanışında 5,72 - 5,73 aralığında bulunan Dolar/TL, 08:45 itibariyle 5,74'lü seviyelerden işlem görmekte. Yurt dışı piyasalardaki zayıf görünüm nedeniyle BIST- 100 Endeksi'nin güne hafif satıcılı bir açılışla başlamasını bekliyoruz.

BIST-100 Strateji

Dün açılıştaki kayıplarının bir kısmını geri alan endeksin, günü yüzde 1'e yakın düşüşle kapatsa da gerek yurtdışındaki negatif görünüm gerekse içeride TCMB Başkanı'nın görevden alınmasının kur üzerindeki etkisine rağmen güçlü kaldığını söylemek mümkün. Kapanışın 98.500 üzerinde olması olumlu olmakla birlikte endeks 100.650'yi geçemediği sürece yukarı yönlü hareketlere temkinli yaklaşmak gerektiğini düşünüyoruz. Dün de ifade ettiğimiz gibi kısa vadede ilk destek 97.500 ile geçtiğimiz hafta başında oluşan boşluğun doldurulacağı 96.650 aralığı olarak görülüyor. Endeks 96.500'ün de altına sarkacak ve bu seviyenin altında kapanış gerçekleştirecek olur ise ilerleyen süreçte satışların sertleştiği görülebilir."

Gedik Yatırım

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)