E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündem10 Gazete ve 12 portala suç duyurusu---

10 Gazete ve 12 portala suç duyurusu

10 Gazete ve 12 portala suç duyurusu
21 Eylül 2013 - 10:52 borsagundem.com

Bir grup avukat gezi olayları nedeniyle medyayı savcıya şikayet etti.

İstanbul Barosu üyesi bir grup avukat, Gezi Parkı’nın yıkılmaması için yapılan eylemleri haberleştiren gazetemiz de dahil 10 gazete ve 12 internet sitesini, “hükümeti devirme gayretiyle
toplumu maniple edecek kasıtlı haberler” yaptıkları iddiasıyla İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na şikâyet etti.
Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı’nda bir araya gelen yaklaşık 15 avukat, suç duyurusundan önce basın açıklaması yaptı. Grup adına konuşan Hukukun Üstünlüğü Platformu Başkan Yardımcısı Esra Göncü, haziran ayında illegal örgütler ve bunları destekleyen grupların başkaldırı başlattıklarını öne sürdü.
Bazı gazete ve internet sitelerinin, bir program dahilinde meşru seçimlerle işbaşına gelmiş hükümeti devirme gayretiyle toplumu maniple edecek birçok yalan ve kasıtlı habere imza attıklarını iddia etti.
Açıklamanın ardından avukatlar dilekçeleri savcılığa sundu. Şikâyetçi avukatlardan Mustafa Doğan İnal da suç duyurusunu, haberlerden rahatsız olan bir grup avukat olarak yaptıklarını, her avukatın ayrı ayrı dilekçe verdiğini ifade etti. Avukat İnal, medya organlarına “suçu ve suçluyu övme, kanunlara uymamaya tahrik, suç işlemeye tahrik” suçlarından soruşturma açılmasını istedi. Dilekçede, savcılığa delil olarak gazete manşetleri sunuldu.
10 GAZETE 12 PORTAL
Gazetelerin sorumlu yazı işleri müdürleri hakkında şikâyette bulunan avukat İnal’ın, dilekçesinde, şikâyet edilen medya organları şu şekilde sıralandı: Hürriyet, Cumhuriyet, Aydınlık, Özgür Gündem, Yurt, Taraf, Evrensel, Bir-Gün, Sol, Sözcü gazeteleri.
Siteler: hurriyet.com.tr , milliyet.com.tr, sol.org.tr, odatv.com, aydinlikgazete. com, ozgur-gundem.com, yurtgazetesi.com.tr, taraf. com.tr, evrensel, birgun. net, sozcu.com.tr, cumhuriyet.com.tr.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (8)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • hafiye22 Eylül 2013 21:15

    bu partal nasıl olurda yayına devam eder,ülkeye düşmanlık ediliyor,kimsenin kılı kıpırdamıyor,hesabını sormuyor,ülke ihanetlerin hesabını sorup cezalandırmazsa batar,biter,tükenir.

  • TC nin hali21 Eylül 2013 15:56

    Gezi olayları esnasında Penguenleri oynatanlar ne yaptılar..Ha yalan ha halkın bilgi almasını önlemek ne farkı varki... TC yi karıştırmak için Avukatlar gündem yaratmışlar sanki!!

  • Borsacı21 Eylül 2013 13:10

    Sanırım Ekim çok set geçecek. Dün terör saldırısı olmuş. Tetikçiler bulunmuş. Arka plan yine belli değil.

  • x21 Eylül 2013 11:58

    bgündem hakkında da suç duyurusu yapılmalı,onlardan hiç de geride kalmadı.

  • x21 Eylül 2013 11:33

    b.gündem niye dışarıda tutuldu,o günlerde kopkoyu bir devlet-ülke düşmanlığı yapan b.gündem mutlaka hesabını vermeli.

  • ender21 Eylül 2013 11:27

    avukatlar doğruyu yapmış.

  • iyi olmuş21 Eylül 2013 11:05

    biz doğru haber istiyoruz, iftira ve çarpıtmalarla bezenen yayınlar değil... eğer bir gazete ya da portal bilerek yalan ve iftiralarla belli bir kesimi kışkırtıyorsa ceremesine de katlanmalı.... keşke bunlara adam gibi cezalar verilse

  • mehmet21 Eylül 2013 10:58

    bu daha başlangıç