E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaFinans Kulis1 günde bu parayı nasıl kazandı?---

1 günde bu parayı nasıl kazandı?

1 günde bu parayı nasıl kazandı?
02 Temmuz 2013 - 10:02 borsagundem.com

Rupert Murdoch'a ait News Corp. dün borsada iki şirket olarak işlem görmeye başladı...

Murdoch’a ait News Corp. dün borsada iki şirket olarak işlem görmeye başladı. İki firmanın piyasa değeri 82.7 milyar dolar oldu. Bölünmeden önce News Corp.’un piyasa değeri 75 milyar dolardı.
Ünlü milyarder Rupert Murdoch’ın medya imparatorluğu News Corporation, cuma günü bölünmesini tamamladıktan sonra dün itibarıyla iki farklı şirket olarak NASDAQ’ta işlem görmeye başladı. Açılışın hemen ardından firmalardan yeni News Corp.’un piyasa değeri 39, 21st Century Fox’un piyasa değeri ise 43.7 milyar dolar oldu. Bölünmeden önce firmaların toplam piyasa değeri 75 milyar dolardı. Böylece Murdoch, imparatorluğunu bölerek şirketlerinin değerini 7.7 milyar dolar artırmış oldu.
'GERÇEK DEĞERLERİ ÇIKACAK' DEMİŞTİ
Habertürk'te yer alan habere göre, Rupert Murdoch geçtiğimiz yıl söz konusu bölünmeyle ilgili yaptığı basın açıklamasında “İki firmanın da gerçek değeri ortaya çıkacak. Yatırımcılar, işine daha çok odaklanan yönetimler sayesinde farklı stratejik yararlar sağlayacak” ifadelerini kullanmıştı. Kurt işadamı kafasındaki ‘gerçek değeri’ açıklamamasına rağmen ilk aşamadaki bu artış haklı çıktığını ortaya koydu. News Corp.’u bölme planı ilk olarak bizzat Rupert Mudoch tarafından 28 Haziran 2012’de açıklanmıştı.
EĞLENCE VE BASINI AYIRDI
Eğlence ve medya şirketi olarak tanımlanan 21st Century Fox’un bünyesinde Fox Entertainment Group var. İngiltere’nin dijital yayın platformlarından BSkyB’de de yüzde 39.1’lik payı bulunuyor. Ana şirketin adını alan yeni News Corp.’un dünya genelinde 130 gazetesi bulunuyor. Murdoch iki şirketin de yönetim kurulu başkanı ve 21st Century Fox’un CEO’su. News Corp’un CEO’luğuna ise Robert Thompson getirildi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)