E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriTotal'in yeni şirketi kafaları karıştırdı---

Total'in yeni şirketi kafaları karıştırdı

Total'in yeni şirketi kafaları karıştırdı
21 Aralık 2015 - 12:18 borsagundem.com

Fransız Total'ın Türkiye bilmecesi! Türkiye'deki faaliyetlerini Demirören Grubu'na satan Total'in, Türkiye'de kurduğu yeni şirket kafaları karıştırdı.

Eylül ayında Total Türkiye'deki servis istasyon ağı, ticari satış, tedarik ve lojistik varlıklarını Demirören Grubuna satmak üzere anlaştı. Total'in yaptığı açıklamaya göre bu satış 325 milyon euro'ya yapıldı.

O günlerde Total İcra Komitesi ve Pazarlara Hizmetleri Başkanı Philippe Boisseau basma yaptığı açıklamada, birkaç yıldır Türkiye'de pozisyonları ile ilgili derinlemesine bir inceleme gerçekleştirdiklerini ve beklenen kârlılık seviyesine ulaşmak için satışa karar verildiğini belirtmişti. 

Para Dergisi'nin haberine göre, Total’in Demirören’e devri tam olarak tamamlanmamış, bu süreç devam ederken, kısa süre önce Total Turkey Pazarlama Anonim Şirketi adıyla yeni bir şirket kuruldu. Arkadaşımız Rahime Baş Uçar’ın öğrendiğine göre, Marie Daniel Tournand tarafından 10 milyon TL sermaye ile kurulan şirketin faaliyet alanı tam da Total’in devrettiği işleri içeriyor. 

Total, 1970’den beri Türkiye’de Total Oil Türkiye Anonim Şirketi adıyla faaliyetlerini sürdürüyor. Halen 44 milyon 399 milyon TL sermayesi olan şirketin 46.71.01(Rev.2) olan nace kodu, yeni kurulan Total Türkiye ile aynı. Söz konusu nace kodu, şirketin “sıvı yakıtlar ve bu yakıtlarla ilgili ürünlerin toptan ticareti (ham petrol, ham yağ, benzin, biodizel, fuel oil, gaz yağı, madeni yağlar, gres yağları vb” alanında hizmet verdiğini ifade ediyor. Eski şirket ile aynı adreste, Ümraniye’de Onur Ofis Park İş Merkezi’nde kurulan Total Turkey, şirket çalışanları arasında bile dedikodulara neden oldu. “Şatıştan vazgeçildi” söylentisi çalışanlar arasında yayıldı. Ancak Total yetkilileri daha önce Total’in ayrı bir şirket çatışı altında bir araya getirilerek madeni yağ (Menemen’deki harmanlama tesisi dahil şekilde) ve kokusuz LPG faaliyetleri ile Türkiye pazarında varlığını sürdüreceğini belirtmişlerdi. Yeni şirketin bu işler için kurulmuş olması muhtemel. Yeni şirketin ne yapacağı önümüzdeki günlerde netlik kazanacak. Total’i devralan Demirören Grubu, enerji sektöründe Milangaz, Moil markalarıyla faaliyet gösteriyor. EPDK verilerine göre, 80 milyar TL büyüklüğündeki akaryakıt dağıtım sektöründe 70 şirket faaliyet gösteriyor ancak ilk 10 sıradaki şirketlerin pazar payı 440 istasyon ve 10 bin çalışanı ile faaliyetlerini sürdürüyor. (Para Dergisi)

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)