Ana SayfaPiyasaYılın üçüncü çeyreği için borsadan beklentiler---

Yılın üçüncü çeyreği için borsadan beklentiler

1 / 10
Yılın üçüncü çeyreği için borsadan beklentiler
05 Temmuz 2019 - 08:51 www.borsagundem.com

23 Haziran'da tekrarlanan İstanbul yerel seçiminin ardından piyasalar ekonomiye ve bölgesel gelişmelere odaklandı. Temkinli bir iyimserlik içinde olan Gedik Yatırım Genel Müdürü Metin Ayışık, olası rahatlama dönemlerinde TL varlıkların getirisinin artacağı görüşünde. Borsadaki yüksek iskontoya dikkat çeken Ayışık, olası risklere karşı dengeli bir portföy öneriyor.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerinin geride kalmasıyla birlikte piyasaların ana gündemine ekonomi ve dış ilişkiler oturmuş durumda. Uzayan seçim belirsizliğiyle iktisadi faaliyette devam eden yavaşlığın bir toparlanmaya dönüşüp dönüşmeyeceği, sorunlu kredilere ve bütçe tarafındaki zorluklara yönelik izlenecek politikalar ve TCMB’nin beklenen faiz indirimlerine ne zaman başlayıp nasıl bir hızla devam edeceği gibi unsurlar yakından izlenecek. Dış ilişkiler tarafında gündemin en sıcak başlığı ise yakın dönemde S-400 üzerinden gerilen Türkiye-ABD ilişkilerinin izleyeceği seyirle Doğu Akdeniz’deki doğal gaz, petrol arama faaliyetlerine yönelik gelişmeler.

Yine ticaret savaşları, FED ve ECB’nin faiz indirimi/ek teşvik gibi aksiyonları hayata geçirip geçirmeyeceği, ABD-İran ilişkileri, piyasalarda belirleyici olacak süreçler. İşte böyle bir ortamda piyasaların olası seyrini ve yatırım stratejilerini Gedik Yatırım Genel Müdürü Metin Ayışık ile konuştuk:

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)